Skocz do zawartości
darqious

Caps Lock się włącza, z wyłączeniem już gorzej

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem.

Od ok. 2 tygodni denerwuje mnie mój Caps Lock, który - często przypadkowo włączony - nie chce się już tak łatwo wyłączyć. A zdarza mi się go wklepać, żeby [A] nie czuło się samotnie - najczęściej gdy szybko piszę przez komunikator. Gdy chcę go wyłączyć, no to naciskam go jeszcze raz, ale on się nie wyłącza od razu, tylko najwcześniej po jakiejś minucie, a najpóźniej... nie sprawdzałem, bo nie wytrzymywałem i uruchamiałem ponownie system. No i niefajnie, tłumaczę ludziom, że to nie moja wina, że się blokuje itd. no ale wiadomo jak to wygląda :D . Pracuję na systemie Windows 7 Home Premium x64 SP1, moja klawiatura to MS Sidewinder X4.

Sama w sobie klawiatura jest OK, poza wspomnianym Windowsem Caps Lock wyłącza się natychmiastowo.

Próbowałem przełączać klawiaturę w inne porty - to samo się dzieje.

Dzięki z góry za pomoc.

EDIT: Co ciekawe - gdy Caps Lock pozostaje tak włączony, nawet Shift nie sprawia, że na ekranie pojawiają się małe literki.

Edytowane przez Darqious

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no... Aż zainstalowałem IntelliType. Miałem nadzieję, że samo zainstalowanie sterownika rozwiąże problem, jednak tak się nie stało. Wcześniej nie instalowałem IntelliType, bo uniemożliwiało mi to sterowanie muzyką w Foobarze (taka moja natura, że zamiast poszukać rozwiązania problemu - omijałem problem :) ) - jednak poszukałem i sobie poradziłem z tym. Za Twoją sugestią permanentnie wyłączyłem Caps Locka. Jest to wprawdzie półśrodek, ale z drugiej strony nie sądzę, żebym za nim tęsknił.

Dzięki za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi