darqious Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) Czołem. Od ok. 2 tygodni denerwuje mnie mój Caps Lock, który - często przypadkowo włączony - nie chce się już tak łatwo wyłączyć. A zdarza mi się go wklepać, żeby [A] nie czuło się samotnie - najczęściej gdy szybko piszę przez komunikator. Gdy chcę go wyłączyć, no to naciskam go jeszcze raz, ale on się nie wyłącza od razu, tylko najwcześniej po jakiejś minucie, a najpóźniej... nie sprawdzałem, bo nie wytrzymywałem i uruchamiałem ponownie system. No i niefajnie, tłumaczę ludziom, że to nie moja wina, że się blokuje itd. no ale wiadomo jak to wygląda :D . Pracuję na systemie Windows 7 Home Premium x64 SP1, moja klawiatura to MS Sidewinder X4. Sama w sobie klawiatura jest OK, poza wspomnianym Windowsem Caps Lock wyłącza się natychmiastowo. Próbowałem przełączać klawiaturę w inne porty - to samo się dzieje. Dzięki z góry za pomoc. EDIT: Co ciekawe - gdy Caps Lock pozostaje tak włączony, nawet Shift nie sprawia, że na ekranie pojawiają się małe literki. Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez Darqious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 A nie możesz Capsa programowo wyłączyć? W SetPointcie Logitecha jest taka możliwość, więc być może w oprogramowaniu do MS też tak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqious Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 A no... Aż zainstalowałem IntelliType. Miałem nadzieję, że samo zainstalowanie sterownika rozwiąże problem, jednak tak się nie stało. Wcześniej nie instalowałem IntelliType, bo uniemożliwiało mi to sterowanie muzyką w Foobarze (taka moja natura, że zamiast poszukać rozwiązania problemu - omijałem problem :) ) - jednak poszukałem i sobie poradziłem z tym. Za Twoją sugestią permanentnie wyłączyłem Caps Locka. Jest to wprawdzie półśrodek, ale z drugiej strony nie sądzę, żebym za nim tęsknił. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...