Skocz do zawartości
alco81

Kłopoty z Mumble na RadeonHD 6870

Rekomendowane odpowiedzi

po zmianie karty graficznej na ATI pojawiły się kłopoty z aplikacją Mumble a dokładniej z jej "nakładką" umożliwiającą podgląd obecnych oraz mówiących wewnątrz gry (nie wyświetla się, choć jest wybrana w konfiguracji); po powrocie do karty nVidia nakładka działa normalnie

mam zainstalowane najnowsze dostępne mumble, tj. 1.2.3a oraz najnowsze sterowniki do karty (pobrane wczoraj ze strony AMD - 8.951-120308a-135594C-ATI) - nic w nich nie modyfikowałem po wgraniu

próbowałem już deinstalacji Mumble, włącznie z ręcznym oczyszczeniem katalogu (były pozostałości) i usunięciem wpisów z rejestru

Edytowane przez alco81

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak to jest obecnie, ale w "dawnych czasach" zmiana karty graficznej z NV na ATI (i odwrotnie) wiązała się z koniecznością gruntownej deinstalacji sterowników poprzednika- były nawet programiki wspomagające ten proces, bo samo "sterownikowe" uninstal okazywało się niewystarczające.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Mumble przeinstalowywałeś?

no tak, przecież napisałem o tym w pierwszym poście, że w ramach osobistych poszukiwań rozwiązania: zdeinstalowałem Mumble włącznie z likwidacją wszystkich pozostałych wpisów w rejestrze (zawierających słowo "mumble") oraz resztek z katalogu... a potem CCleaner, Little Registry Cleaner, restart i dopiero próba ponownej instalacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mi w World of Warcraft nie działa :)

posunąłem się do kroków drastycznych i sformatowałem partycję systemową (całe szczęscie zrobiłem sobie obraz kompletnego, działającego sytemu - jedynie bez tej nakładki...

zainstalowałem tylko Windows 7 Home Premium SP1 64-bit (bez żadnych aktualizacji), sterowniki do karty sieciowej oraz Mumble - brak nakładki

spróbowałem też, doinstalowując sterowniki Catalyst (w wersji jak w pierwszym poście) - nadal brak nakładki

czy macie jeszcze jakieś pomysły ??

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

po dość długim czasie problem jednak został rozwiązany... w sumie problem tkwił tam, gdzie bym się go absolutnie nie spodziewał... otóż okazuje się, że Mumble nie współpracuje z DX11, a pod DX9 wszystko jest w porządku!

Edytowane przez alco81

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi