alco81 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) po zmianie karty graficznej na ATI pojawiły się kłopoty z aplikacją Mumble a dokładniej z jej "nakładką" umożliwiającą podgląd obecnych oraz mówiących wewnątrz gry (nie wyświetla się, choć jest wybrana w konfiguracji); po powrocie do karty nVidia nakładka działa normalnie mam zainstalowane najnowsze dostępne mumble, tj. 1.2.3a oraz najnowsze sterowniki do karty (pobrane wczoraj ze strony AMD - 8.951-120308a-135594C-ATI) - nic w nich nie modyfikowałem po wgraniu próbowałem już deinstalacji Mumble, włącznie z ręcznym oczyszczeniem katalogu (były pozostałości) i usunięciem wpisów z rejestru Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez alco81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Nie wiem jak to jest obecnie, ale w "dawnych czasach" zmiana karty graficznej z NV na ATI (i odwrotnie) wiązała się z koniecznością gruntownej deinstalacji sterowników poprzednika- były nawet programiki wspomagające ten proces, bo samo "sterownikowe" uninstal okazywało się niewystarczające. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alco81 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 skorzystalem z Driver Sweeper - niespecjalnie pomogło, a format mi się nie uśmiecha... gorzej jak również i on nie pomoże? czy ktoś "normalnie" korzysta z Mumble na podobnej karcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 A Mumble przeinstalowywałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alco81 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 A Mumble przeinstalowywałeś? no tak, przecież napisałem o tym w pierwszym poście, że w ramach osobistych poszukiwań rozwiązania: zdeinstalowałem Mumble włącznie z likwidacją wszystkich pozostałych wpisów w rejestrze (zawierających słowo "mumble") oraz resztek z katalogu... a potem CCleaner, Little Registry Cleaner, restart i dopiero próba ponownej instalacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Ja i paru kumpli mamy radki hd6xxx i w fifie nakładka działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alco81 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) a mi w World of Warcraft nie działa :) posunąłem się do kroków drastycznych i sformatowałem partycję systemową (całe szczęscie zrobiłem sobie obraz kompletnego, działającego sytemu - jedynie bez tej nakładki... zainstalowałem tylko Windows 7 Home Premium SP1 64-bit (bez żadnych aktualizacji), sterowniki do karty sieciowej oraz Mumble - brak nakładki spróbowałem też, doinstalowując sterowniki Catalyst (w wersji jak w pierwszym poście) - nadal brak nakładki czy macie jeszcze jakieś pomysły ?? ----------------------------------------------------------------------------------------------------- po dość długim czasie problem jednak został rozwiązany... w sumie problem tkwił tam, gdzie bym się go absolutnie nie spodziewał... otóż okazuje się, że Mumble nie współpracuje z DX11, a pod DX9 wszystko jest w porządku! Edytowane 3 Maja 2012 przez alco81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...