Skocz do zawartości
Nicky

Geforce 3 i Duron 800

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem sobie dzisiaj gf3 od gainwarda. I bardzo sie rozczarowałem tylko 4500 3Dmarków w grach też kicha. Mam jescze troche gotówki- 250 zł. Co wymienić aby troche poprawić wyniki. Myślałem o procku, albo mobo bo na jedno i drugie kasy niestarczy. Jeszcze jedno za mieściąc na 18 więc licze na przypływ gotówki. Więc co radziecie kupić teraz proca i poczekać z mobo czy naodwrót.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moge powiedziec ze jak zapodalem ta karte do swojego starszego kompa tzn Durnia 900 nieco podkreconego(podpis) to mialem max 5000 z kawalkiem, ta sama karta na kompie nr 1 z podpisu daje nieco powyzej 10000pkt w 3dmarku2001.Wiec zgodnie z przedmowcami zmien proc.Aha Grinch niezle mu pojechales:) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakac napisał:

Grinch napisał:

Jak chcesz sobie pokrecic to IMHO ten 1700+ bedzie najlepszy ;]

jak durona nie kręci, to dlaczego antka miałby kręcić?

Jak bys troche pomyslal to bys wiedzial

na ECS też się da :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem sobie dzisiaj gf3 od gainwarda. I bardzo sie rozczarowałem tylko 4500 3Dmarków w grach też kicha. Mam jescze troche gotówki- 250 zł. Co wymienić aby troche poprawić wyniki. Myślałem o procku, albo mobo bo na jedno i drugie kasy niestarczy. Jeszcze jedno za mieściąc na 18 więc licze na przypływ gotówki. Więc co radziecie kupić teraz proca i poczekać z mobo czy naodwrót.

wez mnie nie rozsmieszaj :lol: myslales ze wyciagniesz 10k na 800 mhz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pobielm wczoraj moj nowy rekord ,w 3dmarku na gf3 gainwarda , wynik to 11400 punktow 8) ( moze bedzie wiecej ) jak zmusze moje 8rda+ do pracy na 220 fsb , ale nie pomaga w tym nawet VDD na 2 V.

MOzliwe ze zasilacz wysiada.... :(

Dokonalem to dzieki zlozonemu wczoraj WC , nukleon , na grafice blok gpu1 , chlodnica duza miedziana od mate , pompka MJ1000.

Teraz moje 1800+ dziala stabilnie w prime na 11x215 , wcpuid pokzuje 2374 mhz.

Wczescniej na AC max stabilne to bylo 2250 mhz.

Moja zasilak chieftec 360 w wysiada przy ustawieniu 2.2 V i ustawieniach 11.5x215 ,co daje 2482 mhz. pime potrafi sie wylozyc ,ale inne sprawdane przezemnie testy typu 3dmark 2k1 , 2k3 nie okazaly nie stabilnosci.

Temperatura maxymalna jaka widzialem na takim napieciu to bylo max 36 stp. moje napiecia wtedy szaleja :(

+ 12 v - 13 V

+ 5 V - 4-71

Porazka :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem AXDA1800DLT3C JIUHB 0308MPMW

Narazie nie podkręcałem sami wiecie ESC a pozatym przy sdr to i tak nie było by różnicy. Nietety jestem bardzo zorczarowany ma tylko 6600 #Dmarków co jet i czemu takkk mało. Taktowanie grafy deflaut 200 na 450.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem AXDA1800DLT3C  JIUHB 0308MPMW

Narazie nie podkręcałem sami wiecie ESC a pozatym przy sdr to i tak nie było by różnicy. Nietety jestem bardzo zorczarowany ma tylko 6600 #Dmarków co jet i czemu takkk mało. Taktowanie grafy deflaut 200 na 450.

przez ecsa i sdr :lol: ja mam 6600 na sprzecie z podpisu, link do kompara w sigu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na tej plycie z dobrymi pamiatkami wycisnolem z A1700+,11x155fsb, przy GF2Ti dalo mi to jakies 1000markow. Na twoim miejscu teraz wymienil bym plyte, i troche podkrecil tego durnia, a dopiero na koniec kupil proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na tej plycie z dobrymi pamiatkami wycisnolem z A1700+,11x155fsb, przy GF2Ti dalo mi to jakies 10000markow. Na twoim miejscu teraz wymienil bym plyte, i troche podkrecil tego durnia, a dopiero na koniec kupil proca.

to bylo do mnie czy do kolegi wyzej?? bo jezeli do niego to on ma taki wynik przy axp 1800

czhcialbym tez zobaczyc jak wykrecasz z gf2ti 10000 markow, bo mi niezaleznie od proca dawala max ~5000tys.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem AXDA1800DLT3C  JIUHB 0308MPMW

Jak dla mnie to bardzo przyzwoity wynik. Jak bedziesz mial kase to zmien mobo i pamieci. Napewno podskoczy o przynajmniej 2-3 k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój wynk na duronie 800 (8*100) i abit kt7a, 2*128 PC133 i mx440 to 4441 pkt. mało ale i proc był cienki. teraz na nowej mobo i procu nie zapuszczałem 3d marka bo nie po to kupiłem kompa żeby wyniki nabijać.

a co do tych 250 zł to polecam kupić proca 1700+ DLT3C i go podkręcić lekko.

póxniej mobo ale nie koniecznie nForce2. lepiej kt600 lub tanio i ekonomicznie to co ja mam, wyszła mnie 150 zł ( :) ) bo sprzedałem czytnik flash. teraz 229 w komputroniku minus cena czytnika (ok 60zł).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 6600 na sprzecie z podpisu, link do kompara w sigu.

czhcialbym tez zobaczyc jak wykrecasz z gf2ti 10000 markow, bo mi niezaleznie od proca dawala max ~5000tys.

coś mi tu śmierdzi kantami. nie wiesz jak wycisnąć więcej niż 5000 pkt (niezależnie od proca czyli pewnie mocniejsze wsadzałeś) a masz 6600. hmm ... i to na D1000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 6600 na sprzecie z podpisu, link do kompara w sigu.

coś mi tu śmierdzi kantami. nie wiesz jak wycisnąć więcej niż 5000 pkt (niezależnie od proca czyli pewnie mocniejsze wsadzałeś) a masz 6600. hmm ... i to na D1000.

przeczytaj uwaznie co napisalem!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...