Skocz do zawartości
bpjl

CISS do CANON MG5250

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Jak można dowiedzieć się z tematu posiadam drukarkę Canon MG5250. Ostatnio dość sporo drukuję a to jeszcze nie koniec. W związku z tym chodzi mi po głowie zakup systemu CISS.

Znalazłem coś takiego - CANON MG5150 MG6150 MG8150 CISS STAŁE ZASILANIE+TUSZ 550ml - - HP Epson Canon Brother Lexmark - atrament tusz kartridz wieczny chip samoresetujący reseter papier tusze kartridże INK-MATE Lyson atramenty napełnianie kartridż Stałe zasilanie CISS sublimacja

W prawdzie moja drukarka nie jest wymieniona jako urządzenie kompatybilne jednak, sugerując się modelami kardridży, uważam że będzie to współgrało. Mam jednak parę pytań do osób znających temat:

1. Czy rzeczywiście będzie to wszystko ze sobą działało?

2. Czy w przypadku systemu CISS zewnetrzne pojemniki z tuszem mogą stać obok drukarki czy też muszą być w jakiejś specjalnej pozycji (wyżej albo niżej niż wklady w drukarce)?

3. Jakie tusze polecacie do zasilania takiego systemu? Moczywiście wolę dołożyć trochę grosza ale mieć w miare dobre wydruki, porównywalne do tuszy oryginalnych.

Pozdrawiam i dzięki za wszelką pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość miroslawkras

witam. mam nadzije, ze pomoge - wiee tak, od razu przejdę do odpowiedzi na Twoje pytania:

1. Będzie dzałało i będziesz miał na to wszystko gwarancje na rok lub więcej (dokładniej będzie w punkcie 3)

2. Z tym pytań nie będzie, ponieważ teraz już są dużo sposobów jak go schować - można do scecjalnego pojemnika pomieścić , z reguły CISS nie trzeba stawić wyżej lub niżej.

3. I trzecie - najważniejsze - do drurarki Canon MG5250 (jaką właśnie Ty posidasz) istnieje specjalnie dopasowany CISS od producenta. Masz go ;) http://www.inksystem.pl/ciss/canon/canon-mg5250.html

p.s. Produkowano: Korea Południowa. Materiał korpusu CISS: polikarbonat. Materiał rurek: sylikon. Instalacja: gratis. Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz za ile złozyłem cissa do mojej byłej 210-tki ? 60zł... wiec ta cena ( notabene marketowa ) jest wcale nie atrakcyjna...

Wystarczy pomysleć przeanalizować i mamy to samo za powiedzmy 1/3 ceny.

I znikaj z tego forum reklamiarzu... mieliśmy juz tu takich...

Edytowane przez Kwazor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi