Kamil2662 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Nie za bardzo wiedziałem gdzie umieścić ten temat. Chciałbym kupić monitor 27 cali full hd. Ma on z tyłu wyjście jacka 3,5 na słuchawki/głośniki. Czy jeżeli puszczę dźwięk po hdmi to po podłączeniu głośników pod monitor będą grały bezproblemowo ? Mam kartę dźwiękową, ale nie wiem czy dźwięk będzie przetwarzany przez nią, czy przez kartę graficzną ? Czy będzie jakaś strata jakości dźwięku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) Jak po HDMI to w twoim konfigu pojdzie tylk o dzwiek z karty sam uzywam mojego radka jako ''dzwiekowki'' podlaczonej do wzmaka AV szczegolnie podczas ogladania filmow z audio AC3/DTS do gier audio leci z X-Fi nigdzie nie doczytalem czy masz karte AMD wiec z audio po HDMI moga byc problemy b.t.w zacznij od zrobienia sygnatury bedzie wiadomo na czym stoisz i jak doradzic a tak [gluteus maximus] zbita trzeba zgadywac co ty tam masz Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil2662 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) Mam hd 6770 od hisa, karta to sound blaster audigy SE, z sterownikami na x-fi audio. Jack 3,5 łączył by monitor z głośnikami, a hdmi grafikę z monitorem. Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez Kamil2662 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 http://www.amd.com/pl/products/desktop/graphics/amd-radeon-hd-6000/hd-6770/Pages/amd-radeon-hd-6770-overview.aspx#2 Zintegrowany kontroler dźwięku HD Chronione wyjście dźwięku przestrzennego (surround) 7.1 o wysokiej przepustowości przez złącze HDMI bez dodatkowych przewodów Obsługa dźwięku w formatach AC-3, AAC, Dolby TrueHD i DTS Master Audio Karta bez problemu prześle dźwięk. Zastanawia mnie to co napisałeś: Ma on z tyłu wyjście jacka 3,5 na słuchawki/głośniki.Z tyłu monitor raczej będzie miał wejście sygnału analogowego. Wyjścia na słuchawki są raczej z boku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Odróżnianie wyjścia od wejścia jest trudną sztuką, którą opanowało niewielu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil2662 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 ALe czy ten przesłany dźwięk będzie bez strat jakości ? Wiem że ta karta to słaby sprzęt, ale w porównaniu z zintegrowanym realtekiem gra cudownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 No to podłącz do tej karty i po problemie. Jak HD6770 ma Zintegrowany kontroler dźwięku HD to z Sound Blastera raczej nie prześle ci dźwięku po HDMI. Po hdmi leci dźwięk cyfrowy więc albo jest albo go nie ma, strat jakości nie będzie. Za jakość tego co będzie w słuchawkach odpowiadać będzie przetwornik cyfrowo-analogowy w monitorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1234 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Z tyłu monitor raczej będzie miał wejście sygnału analogowego. Wyjścia na słuchawki są raczej z boku. U mnie W2252V też posiada wyjście na słuchawki z tyłu, a z boku nie ma żadnych złącz. Z tyłu również nie ma żadnych wejść audio dodatkowych, także raczej dobrze napisał ;) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 A powiedzcie mi jak zrobic to. Mam integre na plycie glownej, do niej podlaczone glosniki komputerowe ze wzmacniaczem. Dodatkowo obok stoi TV LCD ktory podpiety jest z kompem poprzez HDMI, dzwiek przesyla normalnie ale niestety moge miec dzwiek albo na integrze z plyty albo na hdmi. Da sie zrobic aby rownoczesnie grala integra na plycie(ALC892) i HDMI? Sprzet jak w podpisie, karta(graficzna) w i5 2500k, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Sam uzywam audio z mojego radeona glownie podczas ogladania filmow , moj x-fi pracuje tylko podczas gry w BF3 ;) o ile mi wiadomo to wiekszosc programowych playerow potrafi kozystac tylko z jednej karty/zrodla dzwieku jednoczesnie tak jak napisalem w moim przypadku dzwieki systemowe i gry leca przez X-Fi a przez HDMI wszelkiego rodzaju filmy odtwarzane z dysku/dvd . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...