Skocz do zawartości
Animaes

przejściówka molex

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem sobie nowy komputer, obudowa Brutus 430. Podczas montażu zauważyłem, że nie mogę podłączyć jednego z dwóch wentylatorów obudowy, ponieważ mobo umożliwia podłączenie tylko jednego.

Doszedłem już do tego, że jest mi potrzebna jakaś przejściówka molex (dlaczego tego nie mam w zestawie?) ale na allegro nie mogę jej znaleźć.

Pomoze mi ktoś namierzyć taką przejściówkę (powinny wystawać 3 metalowe bolce)?

I czy potrzebuje czegoś takiego jak regulator obrotów?

Edytowane przez Animaes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kontroler obrotów nie jest potrzebny, ale bywa przydatny. To dziwne, że w zestawie nie ma przejściówki z 3pin na molex ani, że zasilacz takiej nie posiadał. Wentylator ten możesz sobie na razie darować i poszukać odpowiedniej przejściówki na miejscu, bo szkoda zamawiać przez internet coś wartego 4 zł..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie masz męskiego molexa? z przejsciowki do karty graf Molex > 6pin, z molex na sata, czy z jakiegoś kontrolera obrotów? Ucinasz kabelki z przejściówki molex i tak samo wtyczkę od wentyla i łączysz na 5,7 czy 12V.  lutownica w ręce i 10minut roboty, możesz nałożyć rurki termokurczliwe aby porzadnie to wyglądało.   

Edytowane przez kaijitsu
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi