Hopes Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Priorytet to: 40 cali, usb movie, najlepszy obraz 2d (gdyby było 3d to też fajnie), internet (najlepiej wi fi ale jakby co przeżyje LAN), dobrze działający dekoder wbudowany, wymiary maksymalne i cena. Dodatkowo jako bajer chciałbym mieć możliwość nagrywania przez usb na nośniku typu pentdrive i dysk twardy. Osobiście znalazłem 3 ciekawe modele SAMSUNG, ale dopuszczam LG, SHARP i jeśli będzie tańsza od wcześniej wymienionych to toshibe. Samsung UE40D5000 Samsung UE40D5500 Samsung UE40D6100 Co o tym sądzicie? Jeśli macie lepsze propozycje to proszę o podanie. Cena nie może przekroczyć 3 tyśiecy zł. Porządny piszemy przez 'rz'. Rikki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) W tej cenie to dobry obraz oferuje plazma, chwalone panasy s30 albo g30. Osobiście mam samsunga le40 c650 (sygnał z upc) ale jak zobaczyłem obraz na plaźmie (naziemna cyfra - nie dema technologiczne) to różnica jest zauważalna od razu na korzyść plazmy. Jeśli koniecznie led to zobacz to Toshiba Edytowane 21 Kwietnia 2012 przez Ademu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hopes Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) załóżmy że ma być plazma to w ogóle istnieją dobre modele 40 cali z wymiarami maksymalnymi? bo z tego co widze minimum jest 42 cali a moja wnęka w szafie nie ma więcej miejsca, a jest to najlepsze miejsce dla tv... więc samo z siebie chyba plazma odpada czym się różnia te dwa modele, mając pod uwagę moje priorytety? Toshiba 40TL838 Samsung UE40D6100 edit: znalazlem trzeci model do porównania z 2 powyższymi Sony KDL-40EX720 po looknieciu na google to te dwa modele są konkurencyjne samsunga le40c650 juz chyba nie ma w sprzedaży Edytowane 21 Kwietnia 2012 przez Hopes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoko Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) A mozna znac te wymiary? Bo kolega ma racja co do plazmy Panasonicow z ostatniego roku. Wystarczy poczytac troche recenzji. Zdobyly one naprewde wiele nagrod i byly wybierane wsrod najlepszych tv w 2011. Btw. szkoda ze dostepnosc SamsungaUE40D5520 jest praktycznie zerowa w Polsce Edytowane 21 Kwietnia 2012 przez hoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hopes Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 A mozna znac te wymiary? Bo kolega ma racja co do plazmy Panasonicow z ostatniego roku. Wystarczy poczytac troche recenzji. Zdobyly one naprewde wiele nagrod i byly wybierane wsrod najlepszych tv w 2011. Btw. szkoda ze dostepnosc SamsungaUE40D5520 jest praktycznie zerowa w Polsce looknij na opis tematu tam masz podane wymiary 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Mój sm to był przebój przełomu 2010/2011 :) (szczęśliwie z matrycą samsunga a nie poddostawców). Z tego co mi wiadomo, to tośka jest po prostu lepszej jakości, samsung, sony i lg to obecnie jedna półka. Summa sumarum to weź ten, który Ci się bardziej podoba bo wielkich różnic prawdopodobnie nie zauważysz, przy czym zalecana odległość przy tej wielkości to ok. 2,5 m. Najlepiej to zgraj sobie na pena jakiś materiał hd i porównaj. Plazmy to 42 cale, nie ma 40-tek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hopes Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) I właśnie dlatego plazmy odpadają, bo max to 40 cali mi chyba wejdzie... Co do toshiby to sie przeraziłem czytając na ich temat. Nie dość, że uboższy internetowe funkcje to jeszcze problem z kolorami i ustawieniem obrazu (toska ma dobre chyba tylko skalowanie i cene) Krótka piłka ktory model lepiej kupić Samsung UE40D6100 40'' Samsung UE40D6100 - Komputronik RTV AGD Notebooki, komputery i elektronika (wymiary podawne są błędne sprawdzałem na stronie producenta i jest oki UE40D6100 - SPECYFIKACJE | SAMSUNG ) czy Sony KDL-40EX720 http://www.alsen.pl/rtv,k24/telewizory-led,l269/akcesoria-do-sony-40-lcdtv-led-full-hd-3d-kdl-40ex720,p35805.html (wymiary oki http://www.sony.pl/product/tv-102-40-lcd/kdl-40ex720?source=rss#/TechnicalSpecs ) W tych sklepach będę właśnie kupował telewizor cena praktycznie nie różni się. Edytowane 21 Kwietnia 2012 przez Hopes 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoko Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) Samsung-glebsza czern dla przykladu. Tutaj masz 200zl taniej niz w komputroniku Edytowane 21 Kwietnia 2012 przez hoko 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hopes Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) Samsung-glebsza czern dla przykladu. Tutaj masz 200zl taniej niz w komputroniku To że taniej mnie nie obchodzi, ponieważ chce kupić TV na miejscu, a w razie czego przez 2 lata ide do sklepu i muszą mi uwzględnić gware z tytułu niezgodności z towarem. W gre wchodzą tylko te dwa sklepy ewentualnie mediamarkt awans mediaexpert neonet Ciekawe za co ten -1 do reputacji to jest moje zdanie gdzie chce kupywać! hoko nie wiem za co mi to wplepiłeś, ale to że mam odmienne zdanie niż ty to nie przestępstwo Edytowane 21 Kwietnia 2012 przez Hopes 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 mając wybór między sm a soniakiem wziąłbym samsunga - głównie ze względu na jego multimedialność, patrząc przez pryzmat posiadania starszego modelu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoko Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) Skoro podaje Ci opcje ze mozna kupic taniej to wypada troche kulturalniej odpisac ze sorry ale mam inny sklep a nie ze Cie to nie obchodzi. Pytasz sie o opinie, szukam na necie, sprawdzam poszczegolne strony, czytam recenzje a tu zadnego poszanowania czy nawet odrobiny wdziecznosci. Udanych zakupow zycze PS. Btw autor szuka chyba "porzadnego" monitora, a nie "pozadnego" Edytowane 21 Kwietnia 2012 przez hoko 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hopes Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) Nie skrytykowałem twojej opini, tylko napisałem że inne sklepy mnie nie obchodzą i gdzie tutaj obraza to raz. Dwa napisałem wcześniej jasno że tylko te dwa sklepy wchodzą w gre więc nikt nie kazał Ci szukać sklepu (w ceneo znajdzie się taniej w pare sekund - dużo czasu). I trzy może dwa wcześniejsze posty też Ci ubniżyłem, bo dostałem od Ciebie -3... I ciekawe gdzie zasługuje na -1 w tym moim krótkim poście "looknij na opis tematu tam masz podane wymiary" to ja powinienem dać Ci minus za spam w temacie Za ostatnią wypowiedź już powinienem Ci dać -1 za dyskryminację ludzi z dyslekcją, ale ja jestem człowiekiem i nie szukam igły w stogu siana... JEŚLI MASZ TAK INNYM LUDZIOM POMAGAĆ to najlepiej nie pomagaj albo zrelaksuj się zanim coś zrobisz... Edytowane 21 Kwietnia 2012 przez Hopes 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hopes Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Znalazłem w neonecie w promocji na 3 stronie taki model 40"ES6100 za 3200 czyli do D6100 dopłacam 350 zł i mam 2 pary okularów gratis i pytanie czy cos sie różnią te modele np wbudowany adapter wifi? albo lepszy dekoder czy cos w tym stylu? Gazetka promocyjna Neonet od 20-04-2012 do 27-04-2012 • Okazjum.pl jak myślicie opłaca się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hopes Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Już ostatnia prośba o pomoc. SAMSUNG 40 cali: ES6100 czy D6500 ? Proszę o szybką odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) D6500 ma ruchomą podstawę, co bywa przydatne w zależności od miejsca oglądania, tylko, czy to się zmieści jak podepniesz pena albo dysk? Jak wspomniałem - modele porównywalne, większej różnicy nie zauważysz, a o większości funkcji się zapomina po pierwszym uruchomieniu :) bo i tak patrzysz jaki jest obraz, weź ten, który Ci bardziej pasuje (do wnęki, wystroju, etc). PS. Wielka szkoda, że blokuje Cię wnęka, następnym razem kup TV a potem meble :) Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez Ademu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hopes Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Meble kupione są przed moim urodzeniem ;p looknij na ten link w nim są ładnie opisane różnice Samsung seria ES - HDforum +dodatkowa różnica D6500 ma tuner satelitarny Oba modele mają obrotową podstawkę, a różnica w cenie 50 zł czyli tyle co nic. Tak więc drodzy forumowicze, który model lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Wspomniane różnice dotyczą oglądania w 3D, które to dla mnie jest nieprzydatnym bajerem i nie wiadomo do końca jak to się przyjmie na rynku, a póki co jest wciskane do chyba każdego modelu. Ten dodatkowy tuner też nie wydaje się czymś wielce przydatnym skoro są dekodery do odbioru cyfrówki a i wszystkie obecne tv mają potrzebne kodeki. Chyba najlepszym wyjściem będzie rzut monetą :D To w końcu Twój wybór, jeśli mam wskazać model to D6500 wydaje się kapkę lepszy, przynajmniej na papierze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hopes Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Po znajomości kupiłem Samsung UE40ES6100 na miejscu za 2980 zł w piątek lub w poniedziałek dotrze. HURA!!! B-) :lol: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziwotilop Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2012 Razem z mężem chcieliśmy kupić telewizor 3D dla syna. Niedługo kupuje mieszkanie, więc chcieliśmy mu zrobić taki prezent i kupić telewizor. Nie jestem najlepiej zorientowana w bieżących trendach, ale z tego co widzieliśmy w sklepach są jeszcze modele z internetem np. Sony BRAVIA. Zastanawiam się jak to działa? Czy telewizor musi być podłączony do modemu czy coś w tym stylu? Jeżeli tak to czy musi być modem wi-fi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...