zavader Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Czy ktos wie skad mozna sciagnac BIOS'y do kart Radeon 9000 PRO? Mam karte od HIS'a i chce zmienic czestotliwosc taktowania pamieci i Chipsetu a Udgrade BIOSU to chyba najszybsza metoda... Jeśli ktoś ma jakies rady czy wskazowki to prosze o pomoc! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 RadEdit, ATIFlash i będziesz miał BIOS's ze swojej karty. Jednak nie wiem po co sobie komplikujesz życie ? Nie lepiej zainstalować jakiś tweaker ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 IMO znacznie latwiej sie kreci PowerStripem :P :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Krecenie przez bios jest IMO wygodniejsze. Nie trzeba instalowac zadnego dodaktowego softu ktory zabiera nam troche Ramu :) . Oczywiscie najpierw trzeba znalezc stabilne taktowanie i wtedy przydatne sa programy typu PowerStrip, Riva Tuner itd. Zgraj sobie bios ze swojej karty i wedytuj go Radeditem, pozniej tylko wgraj i po sprawie, najbezpieczniejsza opcja. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 O to wlasnie chodzi ,ale nie wiedzialem czy AtiFLASH zgrywa tez biosy do plikow :) Wielkie dzieki. chociaz na moim standartowym chlodzeniu (maly wiatrak+radiator na Chipset...) wyciagam stabilne 290/290 :( Musze zainwestowac w jakiegos zalmana albo ORB'a... No nic dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 O to wlasnie chodzi ,ale nie wiedzialem czy AtiFLASH zgrywa tez biosy do plikow :) Wielkie dzieki. chociaz na moim standartowym chlodzeniu (maly wiatrak+radiator na Chipset...) wyciagam stabilne 290/290 :( Musze zainwestowac w jakiegos zalmana albo ORB'a... No nic dzieki za pomocej a ja nie wiem czy mam jakas zajebista karte do krecenia czy co bo mja bez problemu idzie na 310/600 po podkreceniu rivatunerem. i jeszcze da sie z niej cos wycisnac. a to wszystko na zwyklym chlodzeniu karty, bez zadnych rauiatorow. normalne to ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zastanawiam sie czy cos takiego jest bezpieczne. Jezeli bios nie bedzie pasowal lub wystapi jakis niespodziewany blad, bedzie mozna to odkrecic? Karta w koncu troche kosztowala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 no wlasnie, szpaku mnie kiedys przestrzegal :) przed czyms takim. W zasadzie chyba mial racje. U mnie leci 3drage zjada całe 2 mb pamieci :) i jakos sobie z nim zyje :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...