wiru223 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam Kupiłem GeForce GTX 590 Gdy instaluje sterowniki na Windows 7 nie wykrywa ich tzn gdy wchodzę do menadżera urządzeń pokazuje się obok karty "!" i kod 43 na dodatek próbowałem otworzyć panel kontroli nvidia wtedy pokazuje się komunikat " Monitor obecnie nie korzysta z żadenej karty graficznej" lub coś w tym stylu dodam że: 1. System jest świeżo postawiony wersja 64 bit Ultimate SP1 2. Próbowałem aktualizować wtedy naprawia stery ale nie pokazuje karty tylko zwykłe VGA i kontroler video 3W 3. Na Windowsie XP 32bit wszystko elegancko działa wiec karta działa w 100 % 4. Problem mam aby na Vista 32bit, Windows 7 Ultimate 32bit, 64bit 5. Pobierałem najnowsze sterowniki i wszystko od nowa obok karty wyświetla się "!" i błąd kod 43 6. Myślałem, że coś z płytą główną model: GA-P35-DS3L zainstalowałem nowe sterowniki ze strony producenta ale nadal tak samo 7. Zasilacz 800W w sam raz pod tą kartę 8. Screeny z problemem: - http://imageshack.us/photo/my-images/515/menadzer.jpg/ Edytowane 22 Kwietnia 2012 przez wiru223 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoko Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) Common causes of Code 43 errors... •The driver is not installed. •The driver is missing. •The driver is out-of-date. •The driver is corrupt. •A previous attempt to update the driver failed. •The device is not configured as the default device. •The device is not plugged in correctly or all the way. Most likely, the device is plugged in and working correctly but a driver might report a Code 43 if the device cannot be found. There is a unique error code for a device that can't be found but the same situation might provoke a Code 43. Typically, the driver is out right corrupted and needs to be replaced. Even though Code 43 is so vague, the solution for correcting this problem is the same for correcting any error code that occurs within the Device Manager. The best solution for a Code 43 error is to uninstall and reinstall the driver. Przeczytalem caly watek o tym problemie. Koles nawet wyslal karte do evga na gwarancji lecz okazalo sie ze to nie wina karty. Po kilku tygodniach znalazl rozwiazanie. Dosc drastyczne. Sformatowal caly dysk twardy, i zamiast windowsa 7 64bit, zainstalowal wersje 32bit i to pomoglo choc w twoim przypadku widze ze probowales kilku wersji windowsa... Wlasnie doczytalem ciekawa rzecz. Odinstalowanie SP1 lub zainstalowanie windowsa 7 bez Servica Pack1 rozwiazywalo problem Kodu 43-sprobuj. W 2 czy 3 przypadkach napisali ze karta smiga jak nalezy "Yeah I had the same exact issue with my MSI GTX590 and doing a full re-install without SP1 fixed it up for me and its now 100% working I just made the SP1 hidden in my updates so it wouldn't try install it, there is no real need for SP1 anyways and it is only useful for certain applications" installed windows again without SP1, and the new drivers work now. Put SP1 update ''hidden'' in the update. Back to BF3! thank u all!! Edytowane 22 Kwietnia 2012 przez hoko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) na 99% karta jest walnięta. miałem podobny problem z gtx480 który okazał się walnięty od wyjęcia z pudełka - tzn nie dało się zainstalować sterowników na standardowych windows się włączał itd ale stery nie chciały zaskoczyć niestety nie sprawdziłem kodu błędu nie pomyślałem o tym. Edytowane 22 Kwietnia 2012 przez zaodrze244 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoko Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Nie wiem czy jest walnieta skoro probowal na xp i dzialalo 3. Na Windowsie XP 32bit wszystko elegancko działa wiec karta działa w 100 % Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) Informacja ze strony Microsoftu: Kod 43 Zalecane rozwiązanie Jeden ze sterowników urządzenia powiadomił system operacyjny o określonej awarii urządzenia. Jeśli skorzystano już z Kreatora rozwiązywania problemów, można poszukać dodatkowych informacji o diagnozowaniu tego problemu w dokumentacji sprzętu. Możesz spróbować przeczyścić styki od karty graficznej oraz przedmuchać slot PCI-express. Oraz spróbuj zainstalować inną wersję sterownika od karty graficznej. Edytowane 22 Kwietnia 2012 przez KoVol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiru223 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) Powiem tak próbowałem już raz na windowsie 7 32bit bez sp1 nie dziala być może ta karta obsługuje jeden system tzn mam zainstalowane 2 systemy Xp 32 bit SP3 Windows 7 64bit SP1 Może sformatować komputer cały ? i zainstalować Windowsa 7 32bit bez dodatku SP 1 co doradzacie ? a jak znowu nie będzie dzialać to chyba się zastrzele ;) EDIT: Czyściłem już PCI teraz mam zamiar instalować sterowniki po kolei moze z któregoś wypali Edytowane 22 Kwietnia 2012 przez wiru223 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoko Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Oni pisali o instalacji Windowsa 7 64bit bez dodatku SP1 wiec sprobuj w taki sposob. Jak sie okazuje po zgooglowaniu tego tematu wiele osob mialo takie cyrki ze swoimi kartami i nie jeden wysylal na gwarancji, po czym okazywalo sie ze karta jest wporzadku tylko to system powoduje konflikty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 a to szmaciarze z m$ takiego babola zrobić w sp1... typowe dla nich zagranie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoko Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 a to szmaciarze z m$ takiego babola zrobić w sp1... typowe dla nich zagranie... Microsoft zawsze dbal o klienta... wiru223 daj znac czy cokolwiek pomoglo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiru223 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) Microsoft zawsze dbal o klienta... wiru223 daj znac czy cokolwiek pomoglo Zainstalowałem: Windows 7 Ultimate 64bit bez SP 1 Zainstalowałem:http://www.nvidia.pl/object/win7-winvista-64bit-275.33-whql-driver-pl.html te sterowniki niestety nie działa żałuję, że kupiłem to kartę na Windowsi-e Xp 32bit SP3 działa wszystko hmmm może trzeba zakupić nową płyte główną i procesor nie wiem sam już Szukałem szukałem i znalazłem to : http://www.downloadatoz.com/howto/how-to-solve-nvidia-gtx-590-can-t-install-on-windows-7-problem,26330.html Edytowane 22 Kwietnia 2012 przez wiru223 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoko Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Przykro mi to slyszec, bo myslalem ze pomoze. Raczej jestem pewny ze plyta czy CPU nie powoduja konfliktow z karta graficzna zwlaszcza ze postawiles system od nowa. Moze ktos jeszce ma pomysl. Poszperam na necie, moze cos znajde. Sam nawet mysle o kupnie grafiki z 2 gpu ( mowie tu o 7990 oraz GTX690 ) ale poki co, Twoj problem troche mnie przestraszyl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiru223 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Problem rozwiązany : Za stara płyta główna, temat do zamknięcia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...