Skocz do zawartości
stranger

LCD od AT wyswietlajacy funkcje turbo.....

Rekomendowane odpowiedzi

panowie poniewaz nie mam zielonego pojecia jesli chodzi o lcd to mam pare nieskomplikowanych pytan

lcd znalazlem wraz z stara obudowa at ktora powoli przeksztalca sie w atx, w at wyswietlacz ten byl odpowiedzialny za pokazywanie funkcji turbo(dwu cyfrowy)

chciałbym go przerobic tak zeby pokazywal mi temp procesora na przednim panelu

niech ktoś mądry powie mi co z nim zrobic zeby stal sie cud :-)

dzieki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oto cud : :D

- to NIE lcd a zwykly segmentowy led

- poszukaj rejestru przesuwanego, poszukaj, pisalem o tym :)

- jak nie to zapraszam do sklepu z elektronika i wytlumacz, ze potrzebujesz rejestr x-bitowy z zatrzaskami :) x-ilosc ledow na wyswietlaczu.

- program sam napiszesz

- gotowe

sam chcialem to wykonac, ale lenistrwo/sesja na razie nie pozwala

update1 - cos sie pochrzanilo przy wysylaniu :P

update2 - http://moded-kompz.net/modules.php?op=modl...iewtopic&t=1148 :wink: czyzbys nie wierzyl w moc Tweaka ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wybacz, że zwątpiłem w MOC naszego forum.....

zadaj pokutę odprawię ją;-))

no coz widze ze to bardziej skomplikowane niz myslalem wiec chyba bede musial jakiegos magika elektronika poprosic o pomoc na miejscu bo inaczej lipa.....

ale...........ze sie nie poddaje tak latwo to dzis skocze do elektonicznego i zapytam o LM35 i ICL7107

tylko czy ktos mi powie co z tym dalej zrobic???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wybacz, że zwątpiłem w MOC naszego forum.....

zadaj pokutę odprawię ją;-))

no coz widze ze to bardziej skomplikowane niz myslalem wiec chyba bede musial jakiegos magika elektronika poprosic o pomoc na miejscu bo inaczej lipa.....

ale...........ze sie nie poddaje tak latwo to dzis skocze do elektonicznego i zapytam o LM35 i ICL7107  

tylko czy ktos mi powie co z tym dalej zrobic???

Lepiej kup termometr samochodowy. Ladniejszy i funkcjonalniejszy, a jak masz EpoXa 8RDA to mozesz na jego wyswietlaczu sobie temperaturki wyswietlac. Jest jakis soft do tego. BYLO - SZUKAJ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup zestaw, będzie szybciej i nie spalisz ICL'a. A do tego zostaniesz z LCD 4 czyfrowym w garści.

mozesz podac wiecej szczegolow?

jakis link itd....

BYŁO!! Jabel, AVT, NordElectronic... Ja kupiłem za ??40zł?? LM35 kupuj w wersji LM35T, powiedzieli mi że to jest już kalibrowany. LM35 ma rzeczywiście 0,1stC odchyłki na wszystkich mierzonych wartościach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi