Oski1919 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam. Dziś grając oraz sprawdzając zużycie karty graficznej oraz jej temperaturę(polecam msi afterburner), zauważyłem, iż wszystko chodzi płynie w Wiedźminie 2 dopóki karta graficzna nie da z siebie 99%, po prostu, gdy to osiągnie zaczyna się rwanie obrazu, tak jakby procek zrobił tak, że jest dalej, a grafika w tyle i cały czas "dochodzi" do odległości procka. Proszę o radę w jaki sposób mogę ograniczyć zużycie karty graficznej do 98$. Jeżeli ktoś rozwiąże mój problem, będę wielce wdzięczny. Sprzęt: AMD Phenom 955 BE+Arctic Cooling Freezer 13. Gigabyte MA770T-UD3P rev.1.0 PowerColor HD4890 850Mhz/975Mhz Referent 1GB Hitachi HDT721050SLA360 Sweex 650 watt (Nie ma się co do niego czepiać, bo kiedyś z kumpel podkręcaliśmy na nim mojego phenom'a do 3.8Ghz, na innym chłodzeniu i wszystko bez problemowo) Edytowane 23 Kwietnia 2012 przez Oski1919 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Hm..zmniejszając opcje graficzne? Poza tym, sprawdź temperaturę grafiki, bo wygląda na to że nie o wykorzystanie chodzi a temperaturę jaką osiąga przy maks obrotach. Odpal Furmark i obserwuj wskazania. Miło by było też gdybyś się zastosował do regulaminu forum i....napisał o jakim sprzęcie w ogóle rozmawiamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski1919 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Przepraszam i już poprawiam, jeżeli chodzi o sprzęt. Co do sprawy. Jednak nie da nic ograniczenie do 98%, w BF'ie 3, zużycie 97%, lecz rwanie nie ustępuje(Nie jest wszędzie lecz tylko w niektórych częściach mapy). Co do temperatury. Na karcie(Referent) utrzymuje się na automatycznym dostosowaniu wentylatora ok.83C. Ustawiając wentylator na 70%, gdzie temperatura spadła do 69C, problem nie ustał. Jakieś jeszcze rady? P.S. Na razie większość tego typu rzeczy załatwiałem programem Dextory, naprawdę przydatny, można sobie ustawić granicę klatek/s, jednak mam dość za każdym razem uruchamiania go itp.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...