izded Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Mam Zotac 9600GT Synergy z wentylatorem na 4 żyłowym kablu. Po starcie systemu kręci się na 100% obrotów, po wejściu do systemu i załadowaniu sterowników zwalnia. Wcześniej miałem 4850 od Sapphire, która od samego włączenia zasilania była cicha. Chciałbym, żeby 9600GT pracowała tak samo. W Nibitorze w oknie edycji FAN wszędzie tj 2D, 3D itd jest ustawione na 100%. Czy jak zmienię te wartości to po flashu biosa wentylator od początku bootowania będzię działać wolniej i ciszej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Wentylator wali max bo w tej karcie jest sterowany programowo czyli zwalnia dopiero po załadowaniu sterownika. Nie powalczysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izded Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) No właśnie zauważyłem, ale niby jest czterożyłowy kabel jak w 4850 a tam dało radę. To jest kwestia GPU czy konkretnego producenta? Tak wygląda Nibitor. Czy zmiana Fix Speed ze 100 na 40% wymusi taką prędkość od startu? Albo PWM mode na low frequency? Edytowane 23 Kwietnia 2012 przez izded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...