SpeedyBangBong Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam. Od jakiegoś czasu zauważam w grach skoki użycia karty graficznej (przy tym FPS w grach) od 35 do 98% i tak w kółko. Niezależnie od gry. Czy to CS:S, czy też BF3 czy LoL. Zaznaczam że wcześniej problem nie występował. Specyfikacja : AMD Phenom II X4 955 BE ASUS M4N68T PRO 8GB RAM 1333MHz Palit GTX465 @ Dobrze ("świetnie") się złożyło. Dziś już przez cały czas miałem klatkowanie i 20% użycia karty. Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez SpeedyBangBong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Jaki masz zasilacz - marka , model i moc !!! . Jak z temperaturami karty - zainstaluj Furmark i powiedz do ilu rozgrzeje kartę , podaj też początkową temperaturę z testu . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpeedyBangBong Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Właśnie to nawet ciężko nazwać zasilaczem ale przez dwa lata działał. Jest to Rasurbo 650 W i szukam jakiegoś zamiennika . Do regulacji temperatur używam MSI Afterburner. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Właśnie to nawet ciężko nazwać zasilaczem ale przez dwa lata działał. Jest to Rasurbo 650 W i szukam jakiegoś zamiennika . Będąc świadom zarzynania sprzętu ciągle tego używałeś? Gratulacje. W najlepszym wypadku ujebałeś grafikę. W najgorszym - cały zestaw jest na granicy zgonu. Razem z HDD. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpeedyBangBong Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 (edytowane) ... Trochę zawaliłem... Jaki zamiennik do tego zestawu proponujecie ? Może być coś takiego ? XFX Core 550W lub OCZ MODXSTREAM PRO 600W albo OCZ ZS 550W Już kupiłem OCZ ZS :] @Swoją drogą ten ciągły spadek fps już ustał. Edytowane 26 Kwietnia 2012 przez SpeedyBangBong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...