Skocz do zawartości
GuC!o^

MuZyCzKa=HARCZENIE!!

Rekomendowane odpowiedzi

siema!! mam taki problem.... ostatnio kupiłem sobie głośniczki Creative INSPIRE 4.1 i niektóre piosenki strasznie harczą że sie nawet nie da tego słuchać :/ nie wiem czy to może być problem z tymi głośnikami , z cienkiej jakości piosenką czy sterami , czy nie wyrabiającą kartą muzyczną :/ mam karte muzyczną zintegrowaną na Epoxie 8RDA+ !! może to dlatego , może kupić Creativa 5.1 i takie tam.... harczą tylko tam gdzie są gitarki i takie tam... techno i podobne wogule nie harczą... stery mam najnowsze... :evil: pomocy.... ja chce se coś posłuchać :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to w czym problem?? podkreślam jeszcze raz że harczy przy niektórych !! techno nie , rammstein nie!! ale inne rammstaino podobne tak  :? gry nie harczą  :?

a jakich driverkow do chipsetu uzywasz??? jesli nie masz to sprobuj sciagnac lewa scianke budy by poprawic chlodzenie byc moze jak juz nadmieniono SB ci sie przegrzewa :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gucio... mam dosc specyficzne pytanie.. czy shreck [PL] tytulowa piosenka harczy? Konkretnie moment jak zielony wylazi z kibla i trzaska drzwiami :) Moze to glupio zabrzmialo ale rowniez spotkalem sie z takimi usterkami dzwieku , a ten motyw szczegolnie mi zapadl w pamiec :D ( Dla pewnosci : divx sprawny - sprawdzany na innym kompie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja niestety nie znam odpowiedzi na twoje pytanie mam troche podobny problem poniewaz u mnie sa straszne przebisie jak laduje plytke do cd-rw to w kolumnach slysze swist ,jak siedze na sluchawkach to slysze jak hdd czyta a mam sb 5.1 z gory mowie ze sprzet grajacy odpada bo tu mam 1 klasa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja niestety nie znam odpowiedzi na twoje pytanie mam troche podobny problem poniewaz u mnie sa straszne przebisie jak laduje plytke do cd-rw to w kolumnach slysze swist ,jak siedze na sluchawkach to slysze jak hdd czyta a mam sb 5.1 z gory mowie ze sprzet grajacy odpada bo tu mam 1 klasa

odlacz cd od karty dzwiekowej i bedzie OK :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaka masz tasme IDE od hdd ta dluzsza czy krotsza??? bo jesli masz ta dluzsza to najprawdopodobniej przez nia

mam teśmę ide 90 cm (dłuuga), epoxa 8rda+, nie mam chłodzenia na sb, stery 2.52 (te zwalone), nigdy nie miałem żadnego harczenia i nie mam :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaka masz tasme IDE od hdd ta dluzsza czy krotsza??? bo jesli masz ta dluzsza to najprawdopodobniej przez nia

mam teśmę ide 90 cm (dłuuga), epoxa 8rda+, nie mam chłodzenia na sb, stery 2.52 (te zwalone), nigdy nie miałem żadnego harczenia i nie mam :]

ohhh.. ja tez mam tasme 90cm tez mam epoxa i tez nie mam problemow ale takie tasmy wlasnie czesto powoduja rozne dziwne krzaczki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze harczy bo wzmacniacz niewyrabia w pewnych momentach ?? :P przycisz i posluchaj czy harczy :wink: ja tak mialem z tym harczeniam pod win98 na kilku integrach (problemy ze strownikiem dzwikiem 3D + akcleracja dx)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie rozwiążesz problemu, to kup sobie lepiej nawet najtańszego Sound Blastera 4.1 digital za około 70zł z orginalnymi sterami Creativa na płytce.Do twoich głośników 4.1 Inspire ta karta jest przystosowana.Też mam te głośniki właśnie z tą kartę do nich i wszystko pięknie gra. Wysoka jakość dźwięku i żadnych problemów. A tą zintegrowaną wtedy wyłącz w biosie i już. Twój problem może też wynikać z niskiego pasma przenoszenia dźwięku przez tamtą kartę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...