Dejff Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Witam serdecznie , mam taki dylemat składam blaszaka i jako że od roku używam dysku przenośnego "Seagate Momentus 500GB 8MB 5400rpm SATA2 2,5cala",a chciałbym uniknąć wydatku. Zastanawia mnie fakt czy mogę dysk 2.5 cala zamontować w komputerze stacjonarnym bez większych konsekwencji wydajnościowych?(jeżeli tak to jak ,są jakieś specjalne kieszenie, uchwyty potrzebne do tego ?) Czy lepiej kupić dysk nastawiony na 7200rpm 3.5 calowy. ? Wszelkie sugestie będą mile widziane z góry dziękuję za odpowiedzi i przepraszam jeśli post został błędnie napisany. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Oczywiście że możesz, dysk to dysk. Kieszenie czy adaptery 2.5" -> 3.5" są szeroko dostępne. Oczywiście że konsekwencje wydajnościowe są w stosunku do 3.5" nowych dysków. Wszystkie dyski laptopowe są wolniejsze. Albo oszczędzasz albo inwestujesz w wydajność. Jak nie przeszkadza ci typowe zamulenie laptopowe to nie widzę problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...