szpachla2 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam. Co brać w tej cenie? Do gier, w tandemie z 8800 GT (którą posiadam). Edit: całość ma być nowa ze sklepu. Edytowane 26 Kwietnia 2012 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Gigabyte GA-H61M-D2-B3 Intel Pentium G620 4GB DDR3 Goodram Możesz dopłacić do G840, ale nie jestem przekonany czy warto, bo różni się tylko taktowaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 G620 wystarczy , od G840 różni się tylko taktowaniem niższym o 200 mhz a jest ponad 40 zł tańszy - kosztuje 217 zł . Do tego wspomniana płyta za 170 zł i Goodram 4GB DDR3 1 333 mhz CL9 za 69 zł . Ceny z morele.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoczu Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 A nie lepiej zamiast G620 wziąć celka 530 a resztę dołożyć do ramu albo plyty z usb3/sata3 ewentualnie cos na b75 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 179+217+70=466 Chciałem zapytać czy do tej płyty główniej będę mógł i5 zamontować i podkręcić w przyszłości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 I5 zamontujesz ale już nie podkręcisz , do OC potrzebujesz płyty na P67 - np. dobry i tani Asrock P67 Pro3 za 340 zł , do 400 zł praktycznie bezkonkurencyjna . I5 non K podkręcisz o jakieś 500-700 mhz - zależy od modelu - najsłabszy I5 2300 da się podkręcić o jakieś 486 mhz , najmocniejszy I5 non K , model 2500 ruszysz o jakieś 622 mhz . Ograniczenia architektury , podnosząc magistralę ponad 105-106 mhz możesz uszkodzić procka . Co innego I5 2500K - to możesz kręcić do woli , tyle ile procek potrafi - są sztuki zdolne zrobić 5+ Ghz , tyle że procek kosztuje - 830 zł za sam procek , do tego 340 zł za płytę i ~150 za chłodzenie co by osiągać wysokie wyniki w OC . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 (edytowane) A gdybym kupił Asrock P67 Pro3 i do tego tego pentiuma a w przyszłości zmodernizował do i5 używanego z allegro? Wyszło by ~630, te trzy dychy mogę dorzucić. Edytowane 26 Kwietnia 2012 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 podnosząc magistralę ponad 105-106 mhz możesz uszkodzić prockamoże cos na poparcie tej tezy ? Nie wiem czy w przyszłości wersje "K" będą wiele tańsze na allegro - jak na razie tylko zwykłe i energooszczędne da się taniej kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Przyszłość = 1 rok - 2 lata Po jakimś czasie stanieją. Zastanawiam się tylko czy warto dopłacić do płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 (edytowane) za 2 lata ją pewnie kupisz taniej ;p albo jakiś nowszy model na lepszym chipsecie. Edytowane 26 Kwietnia 2012 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Jak planujesz kupować i5-2500k to zdecydowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2012 Stary sprzęt. c2d e6300 asus p5k 2x1gb collermaster sprzedałem za ~400 pln. Dołożyłem 230 pln i kupiłem zestaw za 630 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Ogólnie lipa jest bo zamówiłem to w morele.net 27 kwietnia i termin dali mi na na 7 maja :| Czy wie kto gdzie mogę to kupić od ręki w podobnej cenie w okolicach Katowic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 zapytaj w techplanet.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 zapytaj w proline.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 (edytowane) dali tak przez majówke, sądze że podobnie jest we wszystkich sklepach. No i jest to data wzięta z zapasem - może być wcześniej (aczkolwiek jak dzisiaj nie dostałeś statusu gotowe to nie :> ) W tym tygodniu była tragedia w handlu - za mało kadry w magazynach :) Edytowane 4 Maja 2012 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Byłem w techplanecie ale tam wszystko mają na zamówienie. W proline nie ma asrocka ale zamówiłem zestaw z tą tańszą płytą. A w morelach to już trzeci termin który mi przysyłają. Cóż, szkoda tylko że od 27 nie mam kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 No w morelach tak jest, można się wk#$%!ć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 (edytowane) Dlatego nigdy nie płacę przelewem z góry :) edit: To jest w sumie oszustwo, z informacji na stronie wynika że zamówienie powinno być gotowe do odbioru następnego dnia. A czytałem o wielu przypadkach gdy przeciągają realizację do 10 dni i czasami jeszcze dostaniesz coś innego niż zamawiałeś. Ponoć kontakt słaby a jak już się połączysz to niczego konkretnego się nie dowiesz. W sumie to chyba oleje morele i kupie w proline. Aż się boję myśleć co byłoby przy reklamacji... :) Edytowane 4 Maja 2012 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 (edytowane) nie ma nigdzie takiego zapisu ;) w ciągu 24h to oni mają przyjąć twoje zamówienie. Już pare części od nich brałem, więcej jak 2-3dni nie musiałem czekać (często brak jednego produktu blokuje całe zamówienie). Ogólnie teraz była kiepska pora na zakupy - w hurtowniach są pustki, brakuje pracowników - przyszły tydzień będzie pracowity - wszyscy musza ponadrabiać zaległości, więc również będą opóźnienia. Edytowane 4 Maja 2012 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Cytuję maila: "Rezerwacja zatwierdzona (604632) Rezerwację można odebrać w Morele.net - netPunkt - Sławka 5 Katowice w dniu: środa, 2 maja 2012, nie wcześniej niż od godz. 16:00" Gdybym wiedział że tyle będę czekał to już dawno zamówiłbym to gdzieś indziej. Ale najbardziej irytujące jest to przeciąganie terminów. Już 3 razy miałem kompa odebrać i za każdym razem godzinę przed odebraniem przychodzi sms z wiadomością że zamówienie nie jest gotowe. To że nie jest gotowe to widzę, szkoda tylko że nikt nie skontaktuje się z tobą aby wyjaśnić co się dzieje z twoim towarem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 (edytowane) Jak mówiłem - taka magia majówki :) Handel w tym okresie najlepiej sobie darować, nic nie funkcjonuje tak jak powinno - tak jest co roku i w każdej gałęzi handlu. Edytowane 4 Maja 2012 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grondo Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 Hej, ciezko znalezc jakies testy porownawcze, wiec mam pytanie. Mam E2160@3ghz , 2gb, hd 5750. Zamiast dokupic 2GB ramu chce sprzedac mobo/ram/proc i kupic tania, nowa podstawke: Gigabyte GA-H61M-D2-B3 Intel Pentium G620 4GB DDR3 Goodram Czy odczuje zauwazalna poprawe w grach zamieniajac podkreconego e2160 na g620 (d3, sc2, dota2) ? [stawiam ze tak] Rozdzielczosc 13xx na 7xx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 (edytowane) jakąś tam odczujesz - na tyle na ile pozwoli ci ta karta. Wystarczy ci do niej nawet G530. a testy patrz pośrednio - jest ich sporo dla E8xxx/E5xxx vs celeron/pentium IB, sprawdz jak sie ma ten C2D do twojego i już ;) Edytowane 5 Maja 2012 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 Będzie szybszy, chociażby ze względu na cache :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 jasne, w benchmarkach :) w grach jest taka sama różnica jak pomiędzy G620 a G840. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grondo Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 (edytowane) No wlasnie patrze ze za malo to da. Za jakis czas kupie sobie Ivy i oddam moje i3 do tego drugiego kompa (i wymienie karte) Edytowane 6 Maja 2012 przez grondo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 (edytowane) Chodzi mi o to że g620 będzie dużo szybszy od e2160 @3.0 GHz We wszystkim. Bo chyba nie zrozumieliśmy się. edit: A gry blokuje koledze grafika. Chociaż wydaję mi się że to jest dobry moment na zmianę platformy... Pomimo tego że nie zyskasz wiele w grach i tak się opłaca przejść na nowy sprzęt. edit2: Dodam jeszcze że w niektórych grach wymiana procka i dodanie 2 GB RAM znacznie zwiększy komfort rozgrywki. Powiem więcej, niektóre gry na pewno przyspieszą. Edytowane 6 Maja 2012 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grondo Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 Ok, dzieki, zastanowie sie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...