Skocz do zawartości
dolores

Padł Asus 1201 ha z pracą magisterską

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ASUSa 1201 ha kupionego dokładnie 2 lata temu. I wczoraj próbuję toto włączyć, a mi się wyświetla, żeby klikać w TABa lub F2 (które oczywiście nie działają). Postanowiłam to wziąć i zgłosić firmie, w której kupowałam (niezgodność towaru z umową), a tu firmy nie ma. Napisałam więc list polecony do właściciela oraz wyskrobałam maila do firmy nadrzędnej i na razie czekam.

I wszystko byłoby pięknie, gdyby nie to, że na ASUSie jest moja praca magisterska z notatkami (dodatku tylko tam). Czy mam możliwość odzyskania moich dokumentów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co się dokładnie wyświetla na ekranie?

Jeżeli dysk nie padł, to dostęp do danych jest bardzo prosty. Trzeba wyciągnąc dysk z laptopa, podpiąć do innego komputera i skopiować co trzeba.

Przejdź się z tym do pierwszego lepszego serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus EE ma plomby aby dostac sie do dysku czy mozna spokojnie siegac po niego?

Bo pytanie czy da sie upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, zgranie danych i bezproblemowa niezgodnosc towaru z umowa.

Najlepsze jest to ze netbook padl 1 DZIEN przed koncem 2 letniego okresu :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Aurora

Jeśli dobrze pamiętam to rozkręcałem raz EEE żeby wyjąć dysk - i niestety trzeba zdjąć klawiaturę i ramkę żeby dostać się do dysku twardego - czyli wyższa szkoła jazdy - dla 'specjalisty' godzina/pół-godziny roboty

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?board_id=20&model=Eee+PC+1201N&id=20100122160744890&page=1&SLanguage=en-us

PS@dolores lepiej opisz dokładnie co się wyświetla na ekranie, bo z tego bedzie się dało wywnioskować czy padł dysk, czy 'tylko' Windows

Edytowane przez Thomas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyświetliło mi się coś typu: "Press F2 to run setup, press tab to display bios post message". Do tego wszystkie przyciski zablokowane, nawet przycisk wyłączania. I tak działo się przez dwa dni. Czekanie nie pomagało. Wczoraj nie mogłam go wyłączyć, więc chamsko wyjęłam baterię. Z tym, że nie sądzę, żeby to była przyczyna tego, co mnie wręcz wprawiło w osłupienie.

Otóż dzisiaj włączam, żeby przepisać tekst z monitora i... zaczął mi się ładować Windows.

Tylko pytanie, dlaczego mi się coś takiego zrobiło i jak tego uniknąć w przyszłości. No i czy to nie był np. wirus, którego przeniosłam ze szkolnego laptopa (gdzie mam praktyki) za pomocą pendriva.

PS. Moją pracę magisterską natychmiast kopiuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi