PolandMET Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Witam. Poniewaz chciałem nabrac wprawy przed oklejeniem elementów w aucie, postanowilem zmodowac klawiature i mysz. Użyłem oryginalnej foli carbonowej 3M Di-Noc czarna błyszcząca oraz platynowa. Nie kupujcie jakiejs lewizny bo ona nie działa tak jak oryginalna 3M. Sam sie o tym przekonałem niestety. A wiec oklejenie zajelo mi pare godzin zabawy w wycinanie, parzenie sobie palców suszarką oraz gniecenie i naciąganie folii wokół elementów. Efekt bardzo fajny choć oklejenie klawiszy to juz ekstremum wiec skonczyłem tylko na kursorach. Klawisze sa za małe i zbyt kanciaste. Folia jest generalnie sztywna ale po podgrzaniu staje sie giętka i ciągliwa a następnie po schłodzeniu twardnieje co gwarantuje ze sie trzyma każdego kształtu. Po ponownym podgrzaniu znów staje sie plastyczna wiec można nanieść poprawki. Mysza daje teraz dziwne doznania :) bo folia ma wyczuwalną fakture. 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Z klawiszy mogłeś jeszcze pociągnąć WSAD. :) Z tej dwójki myszka bardziej mi się podoba, tylko wyczyść rolki, bo psują cały efekt. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Ja nigdy nie uzywam kursorów na literach. Ciezko sie robi te klawisze bo trzeba trzymac palce pod suszarka i naciagac a to boli :) Jak bede mial carbon grafitowy moze sie pokusze o polepienie całego sektora od del/enter/shift/ctrl/alt po spacje i alt/ctrl/shift/caps/tab/tylda A rolki nikt normalny nie oglada z 2cm :) To tylko sztuka dla sztuki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 A jak z trwałością tego? Chętnie bym sobie okleił myszaka, bo już jest mocno wytarty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 folia jest twarda. Nawet mysle czy nie pokryc jej jakims bezbarwnym zeby powierzchnia byla gładka, bo jednak folia ma fakture i ja czuc. Poza tym zawsze mozna zerwac i dac nowa. 5min roboty z suszarką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 widać że dokładnie i precyzyjnie, jak zawsze :) brawo efekt jest ale to kwestia gustu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Nie twierdze ze to jest piekne, po prostu potrzebowalem czegos do trenowania. A wyszlo calkiem ciekawie. Brudu nie bedzie tak widac a i kolorystycznie pasuje do wzmacniacza i monitora :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Heheh, dzięki za pomysł. Znalazłem w domu trochę czarnej Oracal i sobie przetestowałem. Tylko zrobiłem deko inaczej - u Ciebie widzę, że docinałeś do krawędzi elementów, a ja zawinąłem folię do spodu. Nie widać dzięki temu starego koloru, a całość nie powinna się odklejać tak łatwo. Nie chcę śmiecić fociami - jak ktoś chce, dajcie znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2012 Sorry, ale to jest dramat nie mod... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 Nie no bez przesady, sama folia może carbonu nie przypomina ale jest to mod i koniec. Może się podobać lub nie, a dramat to w tvp puszczają. Mogło być gorzej ;) Jak dla mnie jest spoko, szkoda tylko, że ta folia wygląda jak wczesna plecionka włókna z przed 15 lat :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2012 Te białe klawisze do reszty kompletnie nie pasują... Psują cały efekt... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...