jaizm_ Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Dla wszystkich posiadaczy kart opartych na chipach NVidia GeForce 3/4/FX mamy ciekawą wiadomość. Otóż po włączeniu ustawienia: "Early Z-Occlusion Culling" za pomocą programu RivaTuner karta przyspiesza o ok.15%. Optymalizacja polega na wykrywaniu pixeli niewidocznych dla gracza, które nie będą później renderowane (bo i po co:)). Aby uaktywinić tę opcję przejdź do : RivaTuner >> zakładka Main > sekcja Driver settings > Customize > DirectDraw and Direct3D settings > zakładka LMA > Enable Early Z-Occlusion Culling Wyniki z 3D Mark 2003 (Detonators 43.45): >> funkcja Wł. : 1613 PTS > funkcja Wył. : 1423 PTS pierwszy raz o tym slysze!! sprawdzal juz ktos ta ciekawostke?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 U mnie ta opcja jest zaznaczona i nie mozna jej przestawiac :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 U mnie tez jest wlaczona i nie do przestawienia. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 nie do przestawienia :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 a jakich sterow uzywacie?? u mnie na 43.45 nie byla wlaczona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 a u mnie dla odmiany - włączona i nie do wyłączenia - na 43.45 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 chyba kazdy tu te stery ma bo najnowsze sa :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 hehe a w takim programie jak GTU mozna wylaczyc albo wlaczyc - ja mam wlaczona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Szkoda bo juz sie cieszylem ze moze wyciagne cos wiecej z mojej karty a tu srogi zawod. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablosen Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 U mnie w tym programie do się to wyłączyć. Gdy wyłączyłem tę opcję niewiele spadła wydajność. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 a mnie najbardziej chcce sie smiac z jednego powodu mianowicie kyro mialo to juz chyba ze 4 lata temu i jakos nikt do tego czasu tego nie zauwazyl dopiero teraz widac w jakim kieryunku wszytko idzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 U mnie ta opcja nie byla zaznaczona. Zaraz przetestuje czy rzeczywiscie jest szybciej te 15% :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 u mnie najlepiej niezaznaczona i niedozaznaczenia :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 a mnie najbardziej chcce sie smiac z jednego powodu mianowicie kyro mialo to juz chyba ze 4 lata temu i jakos nikt do tego czasu tego nie zauwazyl dopiero teraz widac w jakim kieryunku wszytko idzie Kyro tak dziala ,ale NV nie moze ,chyba ze konkretna gra mial by tak napisany kod by dalo sie to pominac cos mi sie widzi ze NV pomija nie niewidoczne pixele ,tylko ktorekolwiek pixele i wylacza niektore efekty by uzyskac lepsze rezultaty w 3dmark gf3/4 nie ma mozliwosci sprzetowych zeby wykonac taka selekcje ,Kyro to realizuje na pozimie sprzetowym,ale tylko dzieki kafelkowaniu obrazu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Szkoda bo juz sie cieszylem ze moze wyciagne cos wiecej z mojej karty a tu srogi zawod.tez sie cieszylem ze cos wyciagne u mnie wlaczona i mozliwosc wylaczenia 42.01 dentka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 ja mialem wylaczona ;) i odziwo po wlaczeniu faktycznie przyspieszylo 8O przynajmniej w 3d marku 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...