Skocz do zawartości
Greg_1

Alternatywne chłodzenie 7950

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję jakiegoś chłodzenia do HD7950, z tego co udało mi się znaleźć to tylko AC Accelero Xtreme 7970 - czy jest jakieś inne chłodzenie albo pojawi się w najbliższej przyszłości ?

Dodam tylko że mam 7950 od Gigabyte w wersji WindForce3- fajne chłodzenie i ciche jeśli się nie podkręca, po podbiciu napięć i podkręceniu robi się dość głośne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 3.05.2012 o 06:55, Qrchak napisał(a):

Może wystarczy zmienić wentylatory na jakieś 2x92mm. Zazwyczaj jak tak robiłem sporo to pomagało.

Dałem nawet 2x120 Enermax Magma (1600RPM) na oryginalny radiator, było trochę ciszej ale ciągle za głośno i nic chłodniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 1.05.2012 o 08:36, Greg_1 napisał(a):

Dodam tylko że mam 7950 od Gigabyte w wersji WindForce3- fajne chłodzenie i ciche jeśli się nie podkręca, po podbiciu napięć i podkręceniu robi się dość głośne.

Masz bardzo dobre chłodzenie na karcie więc wymiana coolera GPU mija się raczej z celem. Ewentualne wymiana wentylatorów na jakieś porządne 92 mm przyniosła by Ci ulgę dla uszu ale nic ponadto ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 9.05.2012 o 09:14, COOLINGpl napisał(a):

Masz bardzo dobre chłodzenie na karcie więc wymiana coolera GPU mija się raczej z celem. Ewentualne wymiana wentylatorów na jakieś porządne 92 mm przyniosła by Ci ulgę dla uszu ale nic ponadto ;)

Już próbowałem ( BeQuiet! SilentWings 92mm), było ciszej ale również i cieplej. Próbowałem nawet dwie Magmy 120mm i efekt również nie był najlepszy, koniec końców wróciłem do oryginalnych wentylatorów, bo przynajmniej mają zapas mocy i się przerzuciłem na granie w słuchawkach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 9.05.2012 o 13:39, Greg_1 napisał(a):

No chyba że Prolimatech MK-26 Pro, jeśli będzie działać jak MK-13 to mógłbym się zastanowić ;)

Tyle tylko, że MK-13 wymagał wydajniejszych wentylatorów bo ma gęsto ułożone żeberka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi