PrezesGT Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 Witam, pytanie takie tak w temacie. Jaki jest najszybszy procesor bez problemu obsługiwany przez płytę główną Asus M2N-Sli Deluxe? Na stronie Asusa jest lista wspieranych, ale nie wiem który jest najszybszy. Jak by tak ktoś mógł wskazać najszybszy model. Link: http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2NSLI_Deluxe/#CPUS Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 chyba ten Phenom IIX4 945 (HDX945WFK4DGM),3.0GHz,2048KB,95W,rev.C3,SocketAM3,Quad-Core Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrezesGT Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 To odrazu zapytam. Jaki będzie najodpowiedniejszy 4 rdzeniowy procesor do takiej konfiguracji: Płyta główna: Asus M2N-Sli Deluxe grafa: Gainward Geforce 250GTS ram: 4gb 800 GEIL zasilacz: chieftec 500W Z góry dzięki. Ja myślę nad AMD Phenom X4 9850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 (edytowane) podstawowe pytanie do czego używasz kompa? bo coś mi się wydaje że jakakolwiek zmiana w obecnej konfiguracji nie ma najmniejszego sensu. Edytowane 2 Maja 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrezesGT Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 Głównie gry, muzyka, film. Nic profesjonalnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 Zmiana nie ma sensu, lepiej podkręć to co masz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 Sprzedaj płytę, procesor, ram i kup mobo na s.1155, balerona G530 i ddr3 4GB. 3 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 W dniu 2.05.2012 o 09:38, PrezesGT napisał(a): Z góry dzięki. Ja myślę nad AMD Phenom X4 9850. Phenomy I genaracji to słabe procesory, były słabe nawet, jak wychodziły. Za podobną kasę kupisz Athlona II x3, który prawie na pewno w większości zastosowań będzie szybszy nawet w aplikacjach wspierających wielowątkowość, a jeżeli chodzi o gry, w większości chyba nawet athlon II x2 będzie lepszym wyborem. Wcześniej miałem 8450 (Phenom x3) @ 3GHz - w konwersji Fuji RAW -> jpg odpalonej w batchu na każdym z wątków rozwalało go c2d z mojego media center - pomimo jednego rdzenia mniej, niższego zegara i braku cache L3. Jeżeli kupisz tego 9850 za mniej, niż 200zł, ok. Inaczej IMHO nie warto. Ale tak, jak Ci pisali - niespecjalnie jest sens inwestować w to, co masz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...