Skocz do zawartości
PrezesGT

Jaki jest najszybszy procesor obsługiwany przez Asus M2N-Sli Deluxe?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pytanie takie tak w temacie. Jaki jest najszybszy procesor bez problemu obsługiwany przez płytę główną Asus M2N-Sli Deluxe?

Na stronie Asusa jest lista wspieranych, ale nie wiem który jest najszybszy. Jak by tak ktoś mógł wskazać najszybszy model.

Link: http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2NSLI_Deluxe/#CPUS

Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To odrazu zapytam. Jaki będzie najodpowiedniejszy 4 rdzeniowy procesor do takiej konfiguracji:

Płyta główna: Asus M2N-Sli Deluxe

grafa: Gainward Geforce 250GTS

ram: 4gb 800 GEIL

zasilacz: chieftec 500W

Z góry dzięki. Ja myślę nad AMD Phenom X4 9850.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 2.05.2012 o 09:38, PrezesGT napisał(a):

Z góry dzięki. Ja myślę nad AMD Phenom X4 9850.

Phenomy I genaracji to słabe procesory, były słabe nawet, jak wychodziły. Za podobną kasę kupisz Athlona II x3, który prawie na pewno w większości zastosowań będzie szybszy nawet w aplikacjach wspierających wielowątkowość, a jeżeli chodzi o gry, w większości chyba nawet athlon II x2 będzie lepszym wyborem.

Wcześniej miałem 8450 (Phenom x3) @ 3GHz - w konwersji Fuji RAW -> jpg odpalonej w batchu na każdym z wątków rozwalało go c2d z mojego media center - pomimo jednego rdzenia mniej, niższego zegara i braku cache L3.

Jeżeli kupisz tego 9850 za mniej, niż 200zł, ok. Inaczej IMHO nie warto. Ale tak, jak Ci pisali - niespecjalnie jest sens inwestować w to, co masz. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi