Kaeres Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 (edytowane) Sorki za śmieszne pytania ale z tematu lapków jestem zima. W laptopie Samsung NP300E5A - http://www.x-kom.pl/p/75830-notebook-laptop-15,6-samsung-300e5a-b950-4gb-500-dvd-rw-7hp64-gf315.html są 2 karty graficzne jeżeli dobrze rozumiem ? Intel HD oraz NV 315M ?? Jeżeli tak jest to z której korzysta system i gdzie to zmienić ? Edytowane 2 Maja 2012 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 (edytowane) Często wygląda to tak że gdy notebook jest na baterii to korzysta z grafiki w procku czyli Intela, a gdy jest podłączony do ładowania to z NV. Czasami też można przełączyć się na dodatkową grafikę zmieniając tryb oszczędzania energii w notebooku. Edytowane 2 Maja 2012 przez KoVol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 3dm2006 - 3725 pkt Bez ustawiania niczego (tylko wgrane najnowsze sterowniki NV). Czy to wynik w normie ? Mnie się wydaje, że to mizeria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 (edytowane) A co ty oczekujesz od NV 315M który ma tylko 16 rdzeni CUDA, oraz szynę 64-bitową dla pamięci. Dla porównania GTX 680 ma 1536 rdzeni... Edytowane 2 Maja 2012 przez KoVol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Oczekuję większego wyniku nawet jak na NV315M Proszę jedynie o weryfikację czy wynik jest w normie bo nawet jak na tego lapka to wydaje mi się z niski. Nie mam możliwości testowania go na wszelkie sposoby i jedynie wrzuciłem ten krótki test. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 (edytowane) Wynik lepszy od pozostalych 315m (średnio 3200). wszystko w normie, do gier i tak się nie nadaje. Co do zmiany z intela na nvidie. Wejdz w panel sterowania Nvidia i w zakładce "zarządzanie ustawieniami 3d" masz "Preferowany procesor graficzny", powinno byc "automatyczny". Karta przełącza się na dedykowaną w przypadku większego obciążenia. Zainstaluj MSI afterburner i na wykresie obserwuj czy taktowanie 315m rośnie. Edytowane 3 Maja 2012 przez kaijitsu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Nie jest źle. Starsze gry śmigają. Wręcz się zdziwiłem, że SF IV zasuwa 40-60fps w nominalnej dla panelu rozdzielczości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Jak kaijitsu wspomniał, lapek przełącza się na mocniejszą kartę przy uruchomieniu procesu 3D. W sterownikach nV można ustawić, jaka karta powinna mieć priorytet (Panel sterowania nV -> Zarządzanie ustawieniami 3D). Do tego w Win7, poprzez menu kontekstowe, możesz uruchomić dany program na wybranej przez siebie karcie (PPM na skrócie -> Uruchom z procesorem graficznym -> [wybrana karta]). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 Dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...