erio Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Mam kumpla ktory ma niekreconego XP 1900+ w obudowie midi z 2 ósemkami w obudowie obie na wwiew ustawione i ma jeszcze 2 wiatraki w PSU nie wiem jak ustawione oba na wywiew. Komputer i kumpel sa w Nowej Zelandii, wiec oblookac nie moge ... komp ma 3 dni i byl kupiony jako zestaw ... w scenniku tej firmy widzialem volcano 7+ ale nie mieli na miejscu i nie wiem co mu tam wlozyli, niedlugo dostane fotki. Narazie zasugerowalem mu ze jak dostal jakas paste z kompem to zeby sprawdzil czy pod proc mu nie zapomnieli polozyc ... Wentyl z tylu zeby na wyciag ustawil ...( ale nie wiem czy ten 2 wentyl w PSU nie jest tuz obok tej ósemki, tylko ustawiony poziomo w dolnej sciance zasilacza) temperature ma w obudowie 35 * a wentyle jeszcze na 12V i bucza jak cholera ... na 7 V mu nie sugerowalem zeby zmienial bo 55* na CPU to troche duzo . Kratki powiedzialem zeby wyciał wentyl na radiatorze obraca sie z predkoscia 4500 rpm nie wiem jakiej jest wielkosci nie wiem nic na temat radiatora Macie jakies dodatkowe sugestie ... aha oni tam maja zime a w pokoju to on na pewno ponad 30 stopni nie ma ... mowi ze ma dosc chlodno... Jakie temperatury macie na XP1900+ Vcore standard z dobra cyrkulacja powietrza (2xósemka)?? PS. Berkut podobno masz peltiera i AC ... odezwij sie na GG lub na forum ...jesli nie ty to kto to ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 ano mam, a oco chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Cytat ano mam, a oco chodzi? ano ... i co ci to dało ... wszyscy krzycza ze to nie ma sensu ? Jakiego miales pelta czy i o ile spadla ci temperatura ... opisz jak to chlodzenie wygladalo ... zewnetrzne wiatraki... mod obudowy ? ... dodatkowy zasilacz ? ... wszystko ... pliz ??? jakiejj mocy byl pelt i jaki cooler?? jak chcesz to na GG sie odezwij 1509112, jak masz chwilke to opisz na forum ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 lol :D temp. po uzyciu chlodzenia freonem wynosi ok. 0C dla chlodziwa z athlonem 1.33ghz @ 1.78V - nie wiem czy sie tak znowu nie oplaca, podejzewam ze temp. bylaby nizsza gdybym uzyl jakiegos anti-freeze (ale raczej nie zeszlo by ponizej -5C) gdyz na parowniku mimo obciazenia athlonem 1.33 wciaz tworzyl sie lod.... dodam ze uklad jest tak zrobiony ze mozna w kazdym momencie go uruchomic i woda bedzie zimna gdyz 6cm izolacja po bokach i po 8cm na podstawe i wieczko (wybralem styropian o najlepszych wlasciwosciach izolujacych) i po 3 dniach stania temp. wody (25l) wzrosla z 0C do 1C- innymi slowy jak zostawimy to na tydzien to mozemy spodziewac sie temp. ok. 5C wiec jak 1 raz wlaczymy kompresor i ochlodzimy wode to nie ma problemu z uruchomieniem podkreconego kompa, po prostu wlaczmy pompe i komp. jest gotowy do wlaczania gdyz chlodziwo mimo kilku dni stania jest zimne- potem juz tylko kompresor trzeba wlaczyc zeby utrzymywal ta temp. : D cena takiego cacuszka to ok. 50zl izolacja, 50zl akwarium, 50 pompa + jakies 30 wezyki i ok. 50zl lodowka (moja mam za darmo, model to szron 125 z 1975r : PPPPPPP) wiec jest do tanie chlodzenie za swoje mozliwosci : P nie wiem kto mowil ze jest nieoplacalne, chyba ktos kto czegos takiego nigdy na oczy nie widzial : P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 aha, dodam ze tera peltiery poszly w kat poniewaz testuje to chlodzenie obudowy nie mam, jak to z grubsza wygladalo to chyba widziales Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Berkut czlowieku ... powiedziano mi ze testowales zestaw Air Cooling (AC) tzw chlodzenie powietrzem (radiator i wiatrak) I DO TEGO PELTIER !!!! Czy to prawda??? jezeli tak to opisz co z tego wyszlo z taka dokladnoscia jak opisywales freon nie bedac o to pytanym !!!! ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 I NIECH MI KTOS DO CHOLERY POWIE JAKA MA TEMPERATURE NA XP 1900+ lub podobnym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 zrozumialem ze o AC chodzi ci o chlodzenie freonem (w usa tak to sie nazywa) sorry : ( bawilem sie czyms takim jak mialem PII 400- chodzil @ 560mhz @ 2V z chlodzeniem 72W peltierem i radiatorem od athlona slot a + 2x 10000rpm wentylki calkiem niezle to bylo jednak radiator byl za slaby..... obecnie athlona mozna czyms takim pomeczyc (swiftech mcx 462 + 100W peltier, byl opis na overclockers.com) i osiagnac calkiem niezle rezultaty, jednak cena niesamowitego chalasu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 naprawde sorry za pomylke, po prostu nie zrozumielismy sie :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...