Skocz do zawartości
Khunu

Rodzaje Pentium 4 powyżej 3 ghz

Rekomendowane odpowiedzi

SiSoft Sandra 2001 Standard

CPU Benchmark

czy ktos z posiadaczy P4 moglby podac swoje wyniki ,bo jako ze wyniki sa proporcjonalne do zegara to Khunu mialby porownanie do swojego XP 2400MHz

P4 wypada w tym tescie dosc kiepsko ~50% gorzej od Athlona w ALU i tragicznie w FPU ,a ze nie ma testu XP dla SSE2 to ten wynik nie bedzie sie liczyl do porownania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CPU Benchmark

czy ktos z posiadaczy P4 moglby podac swoje wyniki ,bo jako ze wyniki sa proporcjonalne do zegara to Khunu mialby porownanie do swojego XP 2400MHz

P4 wypada w tym tescie dosc kiepsko ~50% gorzej od Athlona w ALU  i tragicznie w FPU ,a ze nie ma testu XP dla SSE2 to ten wynik nie bedzie sie liczyl do porownania

CPU Aritmetic -10791/6524

CPU Multimedia -16297/26876

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CPU Benchmark

P4 wypada w tym tescie dosc kiepsko ~50% gorzej od Athlona w ALU  i tragicznie w FPU ,a ze nie ma testu XP dla SSE2 to ten wynik nie bedzie sie liczyl do porownania

CPU Aritmetic -10791/6524

CPU Multimedia -16297/26876

dzieki za checi ,ale chodzi o SiSoft Sandre 2001

dam przyklad w takim razie:

XP 2000MHz

Dhrystone ALU 5580

Whetstone FPU 2748

P4 1.5GHz

Dhrystone ALU 2807

Whetstone FPU/SSE2 895/1825

dzieki Lancer,przynajmniej jakis odzew,ale program nie moze byc zbyt nowy (zeby nie korzystal z dobrodziejstw P4)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej brac z szyna 800 i ht kumpel ma 2,4 i mowi ze prawien nie da sie go nawet na chwile zwiesiec ( w koncu niby 2 proce) podobno w usa 2,4 puscili na 3,6 czyli z szyna 300*4=1200 ale raczej na freonie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja proponuje moze zbudowac system jak moj :-), dwuprocesorowy athlon i wyzwac kolesia na test Sandra cpu arithmetic chociazby :-), zaden jednoprocesorowy system tego nie pobije.  :lol:

Swego czasu o tym myślałem ( HT się przy tym chowa) ale nie wiedziałem, jaką płytkę i wogóle chipset jakiś stary. Aktualnie wykręciłem już 2500 MHz ale to już i tak nie pomoże :( Choć w Sandrze niby biję wszystkie proce ale to i tak walka z wiatrakami. Swego czasu był taki test AMD, w którym wszystkie Athlony oczywicie wygrywały, ale nie pamiętam nazwy i tak to jest bez znaczenia. Pozdrawaiam wszystkich, szkoda zakładu. Gyby udało się udowodnić wyższość XP 1700+ nad p4 3,06 to by się świat do góry nogami przewrócił.. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...