Skocz do zawartości
zx27b

Sterowniki - Amilo PI 2540

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam Amilo Pi 2540 i mam mały problem. Dedykowany system to Windows Vista. Który jest be. Bo zagryza mi zasoby których i tak wiele nie ma. Postanowiłem wrzucić nieśmiertelnego XP'ka. Bo znam ten system, lubię. Dodam że karta to integra - Radosław HaDe 2400.

I tu napotkałem problem. Brak sterowników.

Co zrobiłem

- Próbowałem w desperacji instalować sterowniki od Visty.

- Próbowałem instalować sterowniki od desktopu.

- Szukałem sterowników w guuglach, lecz niestety brak jakiś normalny wyników, głównie strony-śmieci, lub strony które umożliwiają pobranie pliku z sterownikami oznaczonymi Radeon mobility hd2400 Windows XP, gdzie okazuje się że są jednak do desktopu.

- Sprawdziłem support na stronie producenta. Są sterowniki wyłącznie do Visty.

Instalacja sterowników od desktopów przebiega pomyślnie. Wykrywa sprzęt, system. Instaluje. Reboot. Podniesienie ciśnienia tętnicznego.

W menadżerze Adapter VGA.

Instalacja ręczna (po infach) w Vista - Wykrywa kartę jako Radeon Mobility HD 2400 (w menadżerze), ale jest słodziutki wyrzynik przy karcie i oczywiście nie pracuje jak powinno (jak w trybie zgodności).

Co chciałbym ustalić?

- Czy da się to ustrojstwo w jakiś sposób zainstalować?

Co zrobię

- Wyrzucę laptopa do kurnika by go zjadły kury, myszy i inne sympatyczne zwierzaki futrzaste z dużymi zębiskami.

- Spróbuje zainstalować jeszcze niebrandowe stery do stacjonarek (np Omega drivers, o ile są dla tych modeli, ale poszukam, pewnie znajdę)

Dziękuje za każdą rozsądną wypowiedz.

Pozdrawiam.

P.S Śpieszcie się, kury śpią, ale już powoli go odpinam i niosę do kurnika ;D

EDIT:

DZIAŁA! Kury już nadgryzły obudowę, ale okazało się że zainstalowanie sterowników Omega rozwiązało sprawę http://www.omegadrivers.net/!

Nie zgłaszam tematu do usunięcia, może komuś się przyda.

A ja mam nauczkę by sprawdzić wszystko do końca zanim napiszę. Otóż.

Howgh!

Edytowane przez zx27b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi