zx27b Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 (edytowane) Witam. Posiadam Amilo Pi 2540 i mam mały problem. Dedykowany system to Windows Vista. Który jest be. Bo zagryza mi zasoby których i tak wiele nie ma. Postanowiłem wrzucić nieśmiertelnego XP'ka. Bo znam ten system, lubię. Dodam że karta to integra - Radosław HaDe 2400. I tu napotkałem problem. Brak sterowników. Co zrobiłem - Próbowałem w desperacji instalować sterowniki od Visty. - Próbowałem instalować sterowniki od desktopu. - Szukałem sterowników w guuglach, lecz niestety brak jakiś normalny wyników, głównie strony-śmieci, lub strony które umożliwiają pobranie pliku z sterownikami oznaczonymi Radeon mobility hd2400 Windows XP, gdzie okazuje się że są jednak do desktopu. - Sprawdziłem support na stronie producenta. Są sterowniki wyłącznie do Visty. Instalacja sterowników od desktopów przebiega pomyślnie. Wykrywa sprzęt, system. Instaluje. Reboot. Podniesienie ciśnienia tętnicznego. W menadżerze Adapter VGA. Instalacja ręczna (po infach) w Vista - Wykrywa kartę jako Radeon Mobility HD 2400 (w menadżerze), ale jest słodziutki wyrzynik przy karcie i oczywiście nie pracuje jak powinno (jak w trybie zgodności). Co chciałbym ustalić? - Czy da się to ustrojstwo w jakiś sposób zainstalować? Co zrobię - Wyrzucę laptopa do kurnika by go zjadły kury, myszy i inne sympatyczne zwierzaki futrzaste z dużymi zębiskami. - Spróbuje zainstalować jeszcze niebrandowe stery do stacjonarek (np Omega drivers, o ile są dla tych modeli, ale poszukam, pewnie znajdę) Dziękuje za każdą rozsądną wypowiedz. Pozdrawiam. P.S Śpieszcie się, kury śpią, ale już powoli go odpinam i niosę do kurnika ;D EDIT: DZIAŁA! Kury już nadgryzły obudowę, ale okazało się że zainstalowanie sterowników Omega rozwiązało sprawę http://www.omegadrivers.net/! Nie zgłaszam tematu do usunięcia, może komuś się przyda. A ja mam nauczkę by sprawdzić wszystko do końca zanim napiszę. Otóż. Howgh! Edytowane 4 Maja 2012 przez zx27b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Niezapomnij zainstalować Launch managera, żeby wifi uruchomić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...