kimarek Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Kupiłem fajną obudowę - "Modecom FineII". Po zainstalowaniu płyty 8Rda+ oraz dwóch napędów przyszedł czas na podłączenie dodatkowego dysku w standardowej kieszeni. Tu pojawił się problem. Sloty pamięci i kondensatory ograniczają możliwość zainstalowania dysku - kieszeń wystaje na jakieś 4 cm. Oddałem obudowę z zamiarem wymiany na obudowę long - od Codegena lub Tracera. Tu zaczęły sie schody, w żadnym ze sklepów nie umiano powiedzieć mi która z obudów pomieści dwa napędy i dwa dyski w kieszeniach przy tej płycie. Obudowy long mają średnio 485mm długości, teoretycznie cały ten sprzęt powinien wejść na styk. Praktycznie nie udało mi się tego sprawdzić- byłem w kilku sklepach i odmówiono mi pomocy w tej sprawie. Zwracam się więc z prośbą do tych użytkowników którzy znają ten problem. Prosiłbym o kilka modeli obudów /do 200PLN/ które spełniałyby te wymagania /praktycznie, nie teoretycznie/. Bardzo dziękuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 cd daj najblizej mobo, kieszenie wyzej, bo dluzsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Hehe. Ja jak kupilem 8RDA+ to nawet nie wkladalem jej do mojej starej obudowy tylko zrobilem tak: Pozniej kupilem takie MOBO kolegom ktorzy chcieli ja wlozyc do obudowy po K7S5A i DVD i CDRW sie zmiescily ale kieszen juz nie ;/ Wkrecilem ja wiec na hama 4 srubkami tak zeby nie miala prawa sie przesunac do tylu i wystaje im z kilka centymetrow z przodu... Ja osobiscie wlasnie zamowilem Chiefteca: Ma byc jutro ! I probelmow nie bedzie :/ Ale taka obudowa kosztuje ponad 200zl. Moze poszukasz innego Big Towera ? Za 230 zl widzialem jakies Codegeny na allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 SuChyY - fajna szafka :P hmmm czy cale tweak.pl musi jechac na chieftecach ? kazdy ma te sama bude....... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 SuChyY - fajna szafka :P hmmm czy cale tweak.pl musi jechac na chieftecach ? kazdy ma te sama bude....... :wink: :D Hehe Ja sie zdecydowalem "impulsowo" myslalem ze kuie sobie MP3 Player, pozniej o nowym aparacie - az w koncu mysle: Kupie sobie bude ! i zeby znowu mi nic nie przyszlo do glowy wszeldem na Chieftec.pl iz amowilem. Chcialbym Xasera ale za 1000zl to LOL Antec tez moglby byc ale w Chieftecu mam -190 zl za cene zasilacza ktory juz u nich kiedys kupilem wiec taniej wyszlo - 333zl razem z przesylka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 :D Hehe Ja sie zdecydowalem "impulsowo" myslalem ze kuie sobie MP3 Player, pozniej o nowym aparacie - az w koncu mysle: Kupie sobie bude ! i zeby znowu mi nic nie przyszlo do glowy wszeldem na Chieftec.pl iz amowilem. Chcialbym Xasera ale za 1000zl to LOL mozna troche taniej w .cz :P .... mmmmmmhhhhh..... mniam :wink: Antec tez moglby byc ale w Chieftecu mam -190 zl za cene zasilacza ktory juz u nich kiedys kupilem wiec taniej wyszlo - 333zl razem z przesylka.333 to juz nie tragedia, ale nadal drogawo :) hmm zgadnij jaka bude chce kupic :lol: szkoda tylko, ze one nie maja wiekszego przeswitu miedzy psu a sufitem - nagrzewnica by sie zmiescila :D .... a moze te zdjecia sa dla midi ? masz moze zdjecia high otwartego ? update: http://images.google.pl/images?q=tbn:9U8IFxDXHwgC:www.a1-electronics.co.uk/Res_HeatsinksCases/Cases/Chieftec_DA-01BL-D_inangled.JPG http://images.google.pl/images?q=tbn:ZsOWpci8SloC:www.a1-electronics.co.uk/Res_HeatsinksCases/Cases/Cheiftec_DA-01BL-D_inside.JPG takie cos znalazlem na google, czy tak wyglada kazda high-tower chiefteca ? Wyśl.... nie! stop :P jeszcze jedno - czy psu jest mocowany pierw do takiej nieduzej blachy a potem do obudowy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...