Skocz do zawartości
kimarek

Jaka obudowa na 8Rda+, 2napędy, 2kieszenie?

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem fajną obudowę - "Modecom FineII". Po zainstalowaniu płyty 8Rda+ oraz dwóch napędów przyszedł czas na podłączenie dodatkowego dysku w standardowej kieszeni. Tu pojawił się problem. Sloty pamięci i kondensatory ograniczają możliwość zainstalowania dysku - kieszeń wystaje na jakieś 4 cm. Oddałem obudowę z zamiarem wymiany na obudowę long - od Codegena lub Tracera. Tu zaczęły sie schody, w żadnym ze sklepów nie umiano powiedzieć mi która z obudów pomieści dwa napędy i dwa dyski w kieszeniach przy tej płycie. Obudowy long mają średnio 485mm długości, teoretycznie cały ten sprzęt powinien wejść na styk. Praktycznie nie udało mi się tego sprawdzić- byłem w kilku sklepach i odmówiono mi pomocy w tej sprawie. Zwracam się więc z prośbą do tych użytkowników którzy znają ten problem. Prosiłbym o kilka modeli obudów /do 200PLN/ które spełniałyby te wymagania /praktycznie, nie teoretycznie/. Bardzo dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe. Ja jak kupilem 8RDA+ to nawet nie wkladalem jej do mojej starej obudowy tylko zrobilem tak:

Dołączona grafika

Pozniej kupilem takie MOBO kolegom ktorzy chcieli ja wlozyc do obudowy po K7S5A i DVD i CDRW sie zmiescily ale kieszen juz nie ;/ Wkrecilem ja wiec na hama 4 srubkami tak zeby nie miala prawa sie przesunac do tylu i wystaje im z kilka centymetrow z przodu...

Ja osobiscie wlasnie zamowilem Chiefteca:

Dołączona grafika

Ma byc jutro ! I probelmow nie bedzie :/ Ale taka obudowa kosztuje ponad 200zl. Moze poszukasz innego Big Towera ? Za 230 zl widzialem jakies Codegeny na allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SuChyY - fajna szafka :P

hmmm czy cale tweak.pl musi jechac na chieftecach ? kazdy ma te sama bude....... :wink:

:D Hehe

Ja sie zdecydowalem "impulsowo" myslalem ze kuie sobie MP3 Player, pozniej o nowym aparacie - az w koncu mysle: Kupie sobie bude ! i zeby znowu mi nic nie przyszlo do glowy wszeldem na Chieftec.pl iz amowilem. Chcialbym Xasera ale za 1000zl to LOL

Antec tez moglby byc ale w Chieftecu mam -190 zl za cene zasilacza ktory juz u nich kiedys kupilem wiec taniej wyszlo - 333zl razem z przesylka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D Hehe 

Ja sie zdecydowalem "impulsowo" myslalem ze kuie sobie MP3 Player, pozniej o nowym aparacie - az w koncu mysle: Kupie sobie bude ! i zeby znowu mi nic nie przyszlo do glowy wszeldem na Chieftec.pl iz amowilem. Chcialbym Xasera ale za 1000zl to LOL

mozna troche taniej w .cz :P .... mmmmmmhhhhh..... mniam :wink:

Antec tez moglby byc ale w Chieftecu mam -190 zl za cene zasilacza ktory juz u nich kiedys kupilem wiec taniej wyszlo - 333zl razem z przesylka.

333 to juz nie tragedia, ale nadal drogawo :) hmm zgadnij jaka bude chce kupic :lol: szkoda tylko, ze one nie maja wiekszego przeswitu miedzy psu a sufitem - nagrzewnica by sie zmiescila :D .... a moze te zdjecia sa dla midi ? masz moze zdjecia high otwartego ?

update:

http://images.google.pl/images?q=tbn:9U8IFxDXHwgC:www.a1-electronics.co.uk/Res_HeatsinksCases/Cases/Chieftec_DA-01BL-D_inangled.JPG http://images.google.pl/images?q=tbn:ZsOWpci8SloC:www.a1-electronics.co.uk/Res_HeatsinksCases/Cases/Cheiftec_DA-01BL-D_inside.JPG

takie cos znalazlem na google, czy tak wyglada kazda high-tower chiefteca ?

Wyśl.... nie! stop :P jeszcze jedno - czy psu jest mocowany pierw do takiej nieduzej blachy a potem do obudowy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...