szpachla2 Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Witam. Szukam taniego laptopta. Ma być nowy z gwarancją i przede wszystkim DOBRZE WYKONANY I Z DOBRYM SERWISEM. Głównie do internetu... Mój typ: OKAZJA Lenovo G570GH Dual-Core B800 4GB 320GB HDMI (2288013360) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 zdecydowanie lepszy procek... musisz dokupić jednak 2 GB ram Lenovo IdeaPad B570 15,6" 1366x768 - Notebooki - Lenovo IdeaPad B570 15,6" 1366x768 cena od 1599.00zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 (edytowane) A taki ACER na podobnym procku: ACER 5733 15,6 I3-380 2x2,53 4GB 320GB WIFI ZESTAW (2309623523) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. edit: Może ktoś mógłby się wypowiedzieć jak to jest z tymi nowymi tanimi lapkami? Chodzi mi przede wszystkim o jakość wykonania. Co lepsze: Asus, Acer, HP, Lenovo, Samsung? Edytowane 7 Maja 2012 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Każdy lap do 1600zł - nie ważne z jakiej firmy być nie wziął, to będzie loteria. Chodzi o to, że nawet jak Ci tutaj 50% powiedziało kupuj Lenovo, a 50% kupuj Asus to i tak nie zmieni to faktu że: - laptopy produkowane są w tych samych fabrykach - przez tych samych pracowników (czyli wyzysk na tajwanie, chiny i inne typu mołdawia) - części są tych samych dostawców, plastiki, klawiatury, układy, płyty drukowane np ja jak kupowałem mojego Acer -a w 2008 każdy mi odradzał, bo się psują itp itd a do dzisiaj 0 problemów nigdy w serwisie nie był... odpukać. Tak samo inny Acer brata z 2003, do dzisiaj chodzi! Acer niby miał słaby serwis, ale co to znaczy, słaby serwis? Słyszałem, różne teorie, że serwisy specjalnie zalewają laptopy, i odmawiają reklamacji itp itd. Ale to tak samo słyszałem o Asusie, Lenovo Dellu itp Moja rada jest taka bierz co najtańsze o tych samych parametrach, bo wszystko ma prawo się popsuć nawet laptop za 5000zł. To tylko urządzenie, produkowane przez ludzi. Teraz to taka masówka, że uwierz mi - nie wyczaisz co jest lepsze. Szczególnie jak masz 1600zł na wydanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Lenovo ma serwis tragiczny, z tego co sie czyta na necie. Jakość laptopów generalnie jest podobna, tansze Lenovo mają słabe mocowanie zawiasów. Serwis Della ma póki co najlepsze opinie w sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Czy ja wiem. Ostatnio byłem w Media obmacać kilka modeli w cenie ok 1600 PLN (internet) Z moich obserwacji: Hp, Samsung - straszne plastiki, miękkie klawiatury, kiepski design, ogólnie z wyglądu tandeta. Acer, Asus - średnio, niby nie najgorzej ale rewelacji też nie ma. Odnośnie Acerów to widziałem kilka starszych modeli i jakoś zawsze są okrutnie powycierane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 mój jest jak nówka ze sklepu:) a jak wspomniałem, kupiłem go 2008, a już przeszedł GTA 4, Race Room, i inne:) Piszę, również często. Co ważne sprawdź jakie klawiatury Ci odpowiadają, np mój brat ma Packerd Bell i klawiatura tragedia, może nie jakość, ale sam design. Strasznie nie intuicyjny, klawisze jakby zlane.Niewygodnie sie pisze. Teraz pisze na starym HP, i są fajne, tak samo mój Acer ma dobrą konstrukcje. Mi odpowiada. Jedynie co Ci mogę poradzić, to jak będziesz często zabierał laptopa, to zdecydowanie matową matryce. Te błyszczące się nie nadają na zewnątrz. Czy w galeriach, gdzie przeważa jaskrawe światło. Tak samo waga... Zawsze masz 2 lata gwarancji, a serwis to z reguły od 2do 4 tygodni trwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...