Skocz do zawartości
Lancer(@twojepc.pl)

Uwaga na nowy standard pamieci -PCI

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec jest taka fajna firma co sie nazywa PCI. Na kilkanascie testowanych modulow roznych standardow (SDRAM, DDR) ZADNA nie dzialala. Plyty najrozmaitsze, od Intela po VIA. Nic nie rusza. Komp nie widzi RAMu. Czyzby fima stworzyla nowy, niekompatybilny z obecnymi plytami standard pamieci :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy macie z tym Sis-em rzadne pamiiatki pod niego:) Poprsoru firma cos zrabala i tyle albo pamieci sa jakies popieprzone.

o sis'ie nic nie pisał :) wić moze na nim? :)

moc nie mam do sis'a / mam nawet grafe jeszcze gdziewś w domu na stareńkim sisiku

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez sie raz spotkalem z dziwna koscia 128 MB

ani moj intel440 BX jej nie widzial ani VIA Apollo pro +

obie plytki widzialy tylko 64 MB !

w koncu ram poszedl na plytce ABIT ST6 "intel 815"

i o co biega ???

to wina chipsetu. Jak powstawaly to poprostu takie wymysle pamici nie istnialy. Wszystko roznijasi eo sposob adresowania bankow pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez sie raz spotkalem z dziwna koscia 128 MB

ani moj intel440 BX jej nie widzial ani VIA Apollo pro +

obie plytki widzialy tylko 64 MB !

w koncu ram poszedl na plytce ABIT ST6 "intel 815"

i o co biega ???

to wina chipsetu. Jak powstawaly to poprostu takie wymysle pamici nie istnialy. Wszystko roznijasi eo sposob adresowania bankow pamieci.

wiem wiem , tego mozna bylo sie domyslic ta kosc byla jedno stronna i do tego miala tylko 4 kostki z jednej strony wiec calkowicie dziwie to wygladalo jak na kosc 128 MB :-) , ale w koncu okazalo sie ze na nowszym chipsecie chodzi 8)

to ze to wina chipsetu a nie plyty to wiedzialem , dlatego odrazu pisalem nazwe chipsetu a nie plyty gl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...