Skocz do zawartości
nobby0nobbs

Zestaw do 1300 zł głównie do Diablo 3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przymierzam się w szybkim tempie do zakupu komputera stacjonarnego. Do pracy posiadam laptopa który w zupełności mi wystarcza, większość grania realizuje na PS3. Tak więć zestaw który potrzebuje ma jedynie zapewnić mi możliwość grania w niektóry tytuły głownie chodzi tutaj o Diablo 3 (ewentualnie HoM&MVI). Podstawowym kryterium jest cena która powinna być jak najniższa.

Mam znajomego który para się składaniem komputerów i on do moich potrzeb zaproponował mi poniższy zestaw:

• Procesor AMD APU A4-3300 X2 2,500 GHZ-
  • Płyta główna GIGABYTE GA-A55M-DS2
  • Pamięć DDR3 GOODRAM 4GB
  • Dysk WD 500 GB, 64 MB, IntelliPower, 3.5", SATA3
  • Obudowa TRACER CROWN TRO-401
  • Karta graficzna 9800GT

Wyceniając go na około 1150 zł

Z jego zapewnień wynika że procesor znajdujący się w tym zestawie można mocno podkręcić tak aby osiągał parametry na poziomie 4,0-4,2 GHz

Z jego zapewnień gry jak Diablo III czy Wiedźmin na takim zestawie będą działać bez problemu przy wysokich detalach.

Zestaw komputerowy będzie działać pod 32 bitowym Windows 7 (nie wchodzi w cenę)

Jeżeli jest taka możliwość to oceńcie proponowany zestaw. Czy jest on wystarczający do moich potrzeb? Jeżeli będą jakieś sugestie co do zmiany konfiguracji jestem otwarty na propozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ublizajac nikomu ten twoj pro-monter komputerow chce cie w jajo zrobic. Tesel dobrze radzi.

Przyklad? Prosze bardzo.

9800GT - 3dMark Vantage 5300pkt

6770 - 10000pkt

Pozatym ta pierwsza jest karta z 2008r i wspiera tylko dx10.0, stary opengl jak i shadermodel

2 sprawa to procesor. Intel G840 jest poprostu szybszym procesorem od APU, a pozatym przyszlosciowa podstawka 1155. Amd to dobry wybor ale nie do twoich potrzeb. Ma wbudowana zintegrowana grafike, ale watpie abys nawet w diablo3 na min. detalach pogral komfortowo, nie wspominajac nawet o wiedzminie ktora jest jedna z najbardziej wymagajacych gier na rynku.

Zestaw podany przez kolege powyzej zmiecie z powierzchni cfg wybrana przez Twojego znajomego. Oczywiscie, musisz doplacic 100zl wiecej ale gra jest warta swieczki

Edytowane przez hoko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi