Ecros17 Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 (edytowane) Witam wszystkich, mam taki problem z kartą graficzną, otóż podczas zwykłego włączania komputera rozdzielczość nagle zmieniła się na najniższą. Sterownik od karty aktualny, lecz w menedżeże urządzeń pojawia się znak ostrzegawczy z wykrzyknikiem. Gdy próbuje wejść w ustawienia karty przez nvidia, wyświetla sie komunikat, że monitor nie korzysta obecnie z karty nvidia, natomiast w programie everest wszystkie dane wskazuja, ze karta funkcjonuje normalnie. Nie mogę ani uruchomic oceny systemu(pokazana jest informacja, ze znaleziono nowe urzadzenie i wymagane jest odswiezenie oceny) poniewaz zaraz wyskakuje okienko z jakims bledem, ani zadnej gry, porpostu sie nie wlaczaja. W załącznikach screeny które mam nadzieję, że pomogą. Da się jakoś zdiagnozowac na podstawie moich informacji co jest nie tak? Proszę o pomoc i dzięki:) PS. Zasilacz Corsair 400W Edytowane 9 Maja 2012 przez Ecros17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 Zacznij od ponownej instalacji sterowników, spróbuj również wyjąć i włożyć ponownie kartę. Możesz sprawdzić ją w innym komputerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecros17 Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2012 Hmm wszystko już działa, nieco to dziwnem bo wczoraj go odpinałem pare razy i nie było zmian, a dziś u znajomego zapomniałem podpiąć zasilania i strasznie cos zaczęło piszczeć( u niego nawet sie bios nie włączył). Wróciłem, wpiąłem u siebie i nagle wszystko ok:) Zamykam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecros17 Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 To znowu ja, są nowe objawy i wygląda na to, że nic już nie pomoże:D Dzień po tym jak napisałem, że działa, przestała i od tamtej pory obraz wygląda jak na załączonych zdjęciach. Muszę jechać na zintegrowanej. Proszę o diagnozę, może zimne luty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEWYORKER Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Ja na swojej 8800 gts 512 miałem podobne objawy (screen z ładowaniem windy ) karta poszła do piekarnika i od tamtej pory (ok 4 miesiące ) działa jak "nowa". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Zapewne zimne luty - widziałem podobne zjawisko na GF9800 znajomego, artefaktowa impreza. Piekarnik bądź inne grzanie*, albo 'żegnaj karto'. Od paru lat tylko Radki goszczą w moich pecetach, więc nie muszę się borykać z takimi problemami ;). *rozwiązanie tymczasowe, nie zawsze skuteczne, "nie znasz dnia ani godziny" 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Radki ze słabymi chłodzeniami też przez to przechodzą, np hd4850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Zapewne zimne luty - widziałem podobne zjawisko na GF9800 znajomego, artefaktowa impreza. Piekarnik bądź inne grzanie*, albo 'żegnaj karto'. Od paru lat tylko Radki goszczą w moich pecetach, więc nie muszę się borykać z takimi problemami ;). *rozwiązanie tymczasowe, nie zawsze skuteczne, "nie znasz dnia ani godziny" Bo radki to niby niezniszczalne są? Też się psują. Kolego w kartach 9800/8800 jest GPU nvidii z wadą fabryczną, polega ona na niekontakcie mniędzy chipem a PCB lub między rdzeniem chipu a jego obudową. W obu przypadkach karta raczej wstanie, w drugim podziała bardzo krótko. Więcej na temat znajdziesz w artykule o reballingu na purepc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecros17 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Wypieczona i działa:) Jak długo-zobaczymy. Dzięki! Ojciec wchodzi do kuchni i tekst "Po*ebało Cie?!":D 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...