Gość Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2012 Witam. Czaję się na mały upgrade procka z wysłużonego Athlona 64 3200+ AM2 na Athlona 64 X2 od 5000+ w górę. Przeglądam sobie allegro i sporo procesorów jest sprzedawanych bez chłodzenia. W związku z tym zastanawiam się czy moje stare boxowe chłodzenie od 3200+ wyrobi z nowym prockiem. Nie chcę się ograniczać tylko do aukcji z dołączonym chłodzeniem, jeśli nie muszę. Zgodnie z wikipedią List of CPU power dissipation - Wikipedia, the free encyclopedia ten 3200+ (Orleans) to najprawdopodobniej 62W, a z tych 5000+ i lepszych to często 89W. Może jeszcze dodam, że swojego miałem podkręconego na stałe na 2,5GHz i max w stresie (korzystając z LinX'a) jaki udało mi się wygenerować to 45 stopni. Pastę mam niezłą Arctic Cooling MX-2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 Dopiero x2 6000+ miał lepsze chłodzenie jeśli chodzi o am2. Schłodzić powinien dać radę. Cicho ani tak chłodno jak na tym 3200+ na pewno nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 Najlepiej jak znajdziesz X2 5200+ wersja 65W. I koniecznie na jądrze windsor !! Brisbane nie dość że wolniejsze to miały buga z czujnikiem temperatury... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...