audikom Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 Witam, posiadam struszka lapka IBM Thinki Pad 570 , procesorek malutki , pamięci tyle co kot napłakał, pracuje pod systemem 2000 Jest jednak sprawny i radzi sobie jako awaryjne urządzonko do np. przeglądania internetu. I tu jest problem używam wtykanej do gniazda, karty sięci bezprzewodowej i za każdym włączeniem kompa muszę ją instalować od nowa , podawać sterowniki i ustawiać parametry karty. Czy jest możliwość zapisania na stałe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 Karta jest na PCMCIA? Dziwne, ustawienia powinny być zapamiętywane. Win2k nie miał własnych narzędzi do obslugi sieci bezprzewodowej, acz soft od producenta karty powinien je pamiętać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audikom Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 Tak karta jesta na " na PCMCIA " i nie żle działa . Jak włącze komp, uruchamia się długo system, po uruchomieniu pisze " znaleziono nowy sprząt " kontroler ethernet " pokręci się troche i woła o włożenie dyskietki lub wskazanie miejsca sterowników dla karty. Wskazuje mu gdzie jest sterownik wtedy instaluje karte jako czystą od nowa za instalowaną. Karta automatycznie uzyskuje IP a nie ten który ja ręcznie ustawiłem i łączy się z siecią i jest nawet internet udostępniony w sieci domowej. Tylko nie pamięta ustawień które ja ręcznie ustawiam no i za każdym razem instaluje się od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audikom Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Cóż nikt nic nie wie , czy brak chęci do pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...