Napiecie Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 (edytowane) Witam. Kupiłem ostatnio za grosze mały klimatyzator. 1. Czy jest sens przerabiania go na chillera do chłodzenia wodnego? Chyba musiałbym wywalić cale sterowanie i podłączyć na sztywno. 2. Mógłby mi ktoś jeszcze pomoc w identyfikacji sprężarki? (jaka ma moc) 3. Jakim gazem może być nabity taki układ? Nie spojrzałem na tabliczkę znamionowa 5. Wystarczy ze zanurzył bym przedni wymiennik ciepła w wodzie? (woda+alko ofc) 4. Czy obejdzie sie bez opróżniania układu i nabijania ponownie? Zdjecia: Ps.: tym ze sprężarka jest na 115v sie nie przejmować ;] Proszę o pomoc Edytowane 12 Maja 2012 przez Napiecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Napiecie Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2012 (edytowane) naprawde nikt nei umie pomoc? ;/ przepraszam, miało być edytuj... Edytowane 20 Maja 2012 przez Napiecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Sprężarka jest na 115V, więc u nas raczej jej nie podłączysz, chyba że z użyciem transformatora droższego od sprężarki. No i jest na stary czynnik. Z tego wszystkiego można wykorzystać skraplacz, ewentualnie parownik, ale i tak musisz jeszcze sporo kasy w to włożyć. Ja bym sugerował zbudowanie czegoś od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...