raadam Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Witajcie, Jest to moja pierwsza wizyta na tym forum, chciałbym Was prosić o pomoc w wyborze telewizora zastanawiam się nad trzema modelami. Philips 40PFL6606H Sony KDL-40EX725 Samsung UE40D6100 Porównywarka Powiem szczerze że najbardziej zastanawiam się nad modelem Philipsa lub Sony. Wiem, że Philips nie posiada 3D ale uważam że jest to najmniej przydatna fukcja w telewizorze. A może doradzicie jakieś inne modele. Za ewentualne porady sugestcje z góry dziękuję. Czekam na wasze opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Witaj Jeśli nie musi być LED, to pomyśl nad plazmą Panas - pod względem jakości obrazu to plazma wygrywa, pobór prądu niewiele większy a jak sobie policzysz, ile ta różnica wyjdzie na przestrzeni kilku lat to się zdziwisz - raptem kilkadziesiąt pln w skali roku. Tylko z dostępnością może być problem... Jeśli upierasz się przy LED-zie, to pomyśl też nad np. Toshibą Tośka. Z tych 3-ch podanych to wybierałbym między soniakiem a samsungiem, jakość obrazu będzie podobna. O wrażenia z użytkowania sm możesz spytaćHopsa - zakupił niedawno es6100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Tez był bym za ta plazma panasonica. Tutaj w lepszej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raadam Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Powiem szczerze że zastrzeliliście mnie z tą plazmą. Nigdy się nad nią nie zastanawiałem teraz zastanawiam się nad nią też muszę trochę o niej poczytać. A jak z parametrami przy tym telewizorze?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Trochę saodzielności. TX-P42G30 (informacja: literka "e" w nazwie modelu na końcu nazwy oznacza europe. Np. TX-P42G30E) Jak coś wersja z 3D to TX-P42GT30. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Obecnie panuje moda na LED-y bo fajnie to brzmi i wygląda na półce/ścianie/komodzie ale obraz już taki fajny nie jest. Tanie LED-y to lcd edge-led - lcd mające podświetlenie krawędziowe, pełny led to inna półka cenowa (od ok. 4k pln wzwyż). Na forum hdtv znajdziesz sporo informacji, tylko że możesz dostać jeszcze większego mętliku ;) Patrząc na tv weź pod uwagę odległość z jakiej będziesz oglądał oraz nasłonecznienie pokoju, dla 40"-42" przyjmuje się 2-2,5 m, przy większej odległości pomyśl nad np. 46" - na początku może się wydawać, że to dużo ale szybko się człowiek przyzwyczaja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raadam Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 (edytowane) Trochę saodzielności. TX-P42G30 (informacja: literka "e" w nazwie modelu na końcu nazwy oznacza europe. Np. TX-P42G30E) Jak coś wersja z 3D to TX-P42GT30. Pisząc o parametrach myślałem o tym jak to się ma da faktycznego korzystania i odbioru. Znalezienie specyfikacji w necie to nic trudnego ale nie każdy się na tym zna ;) Tak jak napisał Ademu na forum można znaleźć wiele info ale od nich można dostać jeszcze większego zakręcenia, dlatego prosiłem Was o rady i spostrzeżenia. Wcześniej nawet mi przez myśl nie przeszło zwócić uwage na plazmę ale tak jak tu zostało zauważone(a o czym niepomyślałem,że dobre LEDy to od 4k pln) jednak LEDy to nie wszystko ;) A mam jeszcze takie pytanie czy z plazmy w tej cenie co Panasonic czyli ok 2,5 tyś jest równiez coś dobrego co byście polecili?? Edytowane 13 Maja 2012 przez raadam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Nie do końca rozumiem o co chodzi z tymi parametrami - mnie, jako szarego użytkownika, interesuje jedynie jakość obrazu i ile to miejsca zajmie w pokoju a jakie technologie producent stosuje to na dobrą sprawę nieważne, jeśli efekt jest dobry. Każdy obecnie sprzedawany tv ma wbudowany tuner mpeg-4, dzięki któremu możesz oglądać naziemną cyfrę więc to chyba najważniejsze, full hd też standard, 3D również uważam za zbędny bajer, dobrą rzeczą jest też odtwarzanie z usb - tu jeszcze zdarzają się problemy z napisami a reszty bajerów to na dobrą sprawę możesz nigdy nie wykorzystać. Wymieniona plazma nadal jest bardzo dobrym wyborem w tych pieniądzach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...