MordorTHC Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Witam, Mam taki problem - w idle mam 28 stopni (czyli ok) natomiast w stresie (program ORTHOS) temperatura rośnie mi do 90 stopni po 2 minutach. Chłodzenie Thermalright HR-02 - Macho Rev. 2 nawet nie jest ciepłe (ani rurki miedziane ani sam radiator). Sprawdzłem kilka razy czy dobrze zamontowane (zgodnie z instrukcją jest wszystko), wszystko skręcone (chociaż bardzo cięzko jest tą ostatnią płytkę przykręcic na 2 śrubki), pasta nałożona. Aha, po wyłączeniu ORTHOSA temp. spada w 2 sek do 40-35 stopni. Proszę o radę (Proc: i5 2500k, płyta: Asus P8 Z77-V PRO. Obudowa Fractal Design XL obieg powietrza optymalny wg. mnie czyli z przodu obudowy nawiew -> na tył wywiew). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Na moje oko objawy jak przy zbyt małym (lub nierównym) docisku, może jakaś regulacja zapinki we własnym zakresie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 1. Przy jakim napięciu działa CPU? 2. Pasta na pewno dobrze nałożona? (nawet bez OC ma to znaczenie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...