Skocz do zawartości
Oracle

HD 4850, Wyłącza się komputer przy battlefield 3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Problem jak w temacie. Komputer złożony z:

400W Enermax liberty z odpinanymi kablami, napięcia wyglądają git.

4850 z Accelero + radiatorki na sekcjach zasilania + wentylator 120x120

Athlon X2 4400+

Płyta ga-m61sme-s2

Geil Black Dragon 1600Mhz 2x2GB

Dysk 640GB samsung F1

I teraz najśmieszniejsze, Battlefield chodzi 2 minuty i wyłącza się komputer. Nie żaden zwis po prostu komputer wyłączony.

Natomiast Furmark chodzi 3cią godzinę i nic. Temperatura w stresie 79stopni max.

3,3V stabilnie 3.29 pod obciążeniem

5V koło 5.20V ale z tego co wiem to już procesor ani karta graficzna nie korzysta z tej linii.

12V stabilnie 11.97V

Co to może być? Procesor? Karta graficzna? Ale dlaczego w takim razie furmark się nie wykrzacza? To podobno zabójca kart graficznych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również posiadam tą karte, także z Accelero (które powinno zarzegnać problem wysokich temeratur)

Podkrecałeś może kartę? w moim przypadku na zmienionych taktach lubi sie wykrzaczać sterownik 3d

No i czy problem wystepuje tylko w BF3, probowales z innymi grami?

Obstawiałbym miedzy kartą a zasilaczem, ale równie dobrze to może być jakiś błąd softwaru?

Edytowane przez KawaiiPantsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest jakis konflikt miedzy winda a bfem i sterownikami grafiki ..

ja mam win7, hd6950 1 gb i od po majowce nie moge zagrac w bf'a gdyz po wlaczeniu wyskakuje sterownik utracil sprawnosc ... i nie pogram..

inne gry dzialaja..

instalacje roznych sterow juz przerabialme, wylaczanie dzwiekowki, przenoszenie tempa, increaseva i inne bajery .. zostala reinstalka windy.. albo losie z ea cos zrobia w koncu konkretnego...

takich watkow jest masakrycznie duzo na forach.. ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm zrobiłem test procesora OCCT i w sumie jakieś kosmiczne temperatury wychodziły... Później wyłączyłem w biosie cool and quiet, dałem wentyl na maxa i na razie śmiga...

Dziwna sprawa... Właśnie nic nie podkręcałem. Testuje go teraz na spectate na multiplayerze i działa dłużej... Dużo dłużej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...