Oracle Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Witam. Problem jak w temacie. Komputer złożony z: 400W Enermax liberty z odpinanymi kablami, napięcia wyglądają git. 4850 z Accelero + radiatorki na sekcjach zasilania + wentylator 120x120 Athlon X2 4400+ Płyta ga-m61sme-s2 Geil Black Dragon 1600Mhz 2x2GB Dysk 640GB samsung F1 I teraz najśmieszniejsze, Battlefield chodzi 2 minuty i wyłącza się komputer. Nie żaden zwis po prostu komputer wyłączony. Natomiast Furmark chodzi 3cią godzinę i nic. Temperatura w stresie 79stopni max. 3,3V stabilnie 3.29 pod obciążeniem 5V koło 5.20V ale z tego co wiem to już procesor ani karta graficzna nie korzysta z tej linii. 12V stabilnie 11.97V Co to może być? Procesor? Karta graficzna? Ale dlaczego w takim razie furmark się nie wykrzacza? To podobno zabójca kart graficznych... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KawaiiPantsu Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 (edytowane) Również posiadam tą karte, także z Accelero (które powinno zarzegnać problem wysokich temeratur) Podkrecałeś może kartę? w moim przypadku na zmienionych taktach lubi sie wykrzaczać sterownik 3d No i czy problem wystepuje tylko w BF3, probowales z innymi grami? Obstawiałbym miedzy kartą a zasilaczem, ale równie dobrze to może być jakiś błąd softwaru? Edytowane 13 Maja 2012 przez KawaiiPantsu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 to jest jakis konflikt miedzy winda a bfem i sterownikami grafiki .. ja mam win7, hd6950 1 gb i od po majowce nie moge zagrac w bf'a gdyz po wlaczeniu wyskakuje sterownik utracil sprawnosc ... i nie pogram.. inne gry dzialaja.. instalacje roznych sterow juz przerabialme, wylaczanie dzwiekowki, przenoszenie tempa, increaseva i inne bajery .. zostala reinstalka windy.. albo losie z ea cos zrobia w koncu konkretnego... takich watkow jest masakrycznie duzo na forach.. ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oracle Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Hmm zrobiłem test procesora OCCT i w sumie jakieś kosmiczne temperatury wychodziły... Później wyłączyłem w biosie cool and quiet, dałem wentyl na maxa i na razie śmiga... Dziwna sprawa... Właśnie nic nie podkręcałem. Testuje go teraz na spectate na multiplayerze i działa dłużej... Dużo dłużej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...