TimeToTheGame Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Czy istnieje program który dał by funkcję PhysX jaka jest w kartach Nividia do kart AMD Radeon? Chodzi mi do ogólnych kart nie konkretnej np 7850 itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 (edytowane) Jest rozwijany projekt hybrid physx pozwalający na uruchomienie physxa na karcie geforce gdy w komputerze główną kartą graficzną jest radeon, jednak tak jak mówię, wymagane jest posiadanie dwóch kart i radeon i geforce. Oficjalna strona projektu: http://www.ngohq.com/graphic-cards/17706-hybrid-physx-mod-v1-03-v1-05ff.html Według mnie physx nie jest wart zachodu ani dopłacania dodatkowych pieniędzy do zazwyczaj droższych geforce'ów. Staram się unikać gier z physxem, tymbardziej, że obsługa physxa nawet na samych geforce'ach pozostawia wiele do życzenia, nie mam na myśli efektów, a samego działania, stabilności i wydajności tej technologii. Edytowane 15 Maja 2012 przez SpectatorX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TimeToTheGame Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Dzięki za odpowiedź ja nie jestem za geforcami bo mają niższy współczynnik zmiennikowy od Radeona, a nowe generacje konsol idą i jak plotki mówią będą korzystać z 2,5 GFlopsów. A z 2,5 GFlops kupię radeona za 1000-13000zł gdzie geforc kosztuje więcej ok 2tyś z 3,0 GFolpsami jeśli dobrze myślę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...