radektadek Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 (edytowane) Witam. Zacznę od tego co bym chciał robić na tym komputerze - grać w pokera - oglądać filmy - ew. pograć w PES2012 Bardziej zależy mi na samym monitorze, im większy tym lepszy najlepiej 24-27 cali, nie wiem czy jakoś mocno różni się 27 od 24 ? Warto wziąć 27 zamiast 24 ? Dobrze by było gdyby można było sobie jakoś ładnie go ustawić ( przechylić w dół do tyłu itd ), żeby się nie spalił po 2 miechach. Sam się na tym nieznam... nie wiem jaki koszt takiego monitora by był i ile bym musiał zainwestować w sam komputer, żeby bez problemu mi ten monitor działał. Na prawdę nie musi to być jakiś kombajn do gier bo nie będę w nic grał, a filmy oglądał od czasu do czasu, jak będą w HD to super, jak nie to trudno. Np. taka propozycja cenowa : Na Monitor 1000zł Na Komputer też 1000zł, ale gdyby dało radę sam komputer taniej to będzie spoko, nie musi być tam 500 GB dysku, 200 spokojnie starczy jak komputer wyjdzie taniej to mogę więcej w monitor zainwestować. Najważniejsza rzecz to, żebym mógł otworzyć na tym monitorze 24 stoły pokerowe ( to nie ma dużych wymagać, na zwykłych laptopach daje radę tylko taki laptop ma mały monitor i ciężko się gra ). Dzięki z góry za propozycję. Można wklejać jakieś propozycję z sklepów komputerowych, allegro... Pozdro Edytowane 16 Maja 2012 przez radektadek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 (edytowane) Masz ceneo, to wklejaj sobie nazwy: Monitor - Dell U2412M Fractal Design Core 1000 Zasilacz Corsair CX430 430W Płyta główna MSI B75MA-P45 Intel Pentium G620 4GB DDR3 Good Ram Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 500GB, SATA III Asus DRW-24B5ST/BLK/B/AS Jeżeli wyjdzie za dużo to możesz przyciąć na płycie, wtedy kup Gigabyte H61M-D2-B3, różni się tym, że nie ma USB 3.0 i SATA III Jeżeli chodzi o sklepy to najprawdopodobniej najtaniej wyjdzie w www.agito.pl Edytowane 16 Maja 2012 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 Ewentualnie jak chcesz większy niż 24 (ale wiekszy w sensie większy piksel, bo rozdziałka będzie ta sama) to obejrzyj sobie Iiyamy 27, w przyzwoitych cenach kolo 1200zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radektadek Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 co o tym myślicie ? do tego kupuję jakąś myszkę z kablem i klawiaturę myślałem, że trochę taniej wyjdzie, ale w sumie może tak być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 Chyba masz w koszyku 2 dyski, pozbędziesz się jednego to cena spadnie o 300zł :P Pamięć weź tą: http://www.morele.net/pamiec-good-ram-ddr3-4096mb-pc1333-cl9-gr1333d364l9-4g-294462/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radektadek Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 (edytowane) A no faktycznie... dzięki ! Jak ktoś ma jeszcze jakieś uwagi to będę wdzięczny. A ktoś jakąś myszkę i klawiaturę by polecił ? Nie musi być jakaś super zajebista, żeby działała, do dzisiaj korzystałem z zwykłych klawiatur i myszek i nie przeszkadza mi to kompletnie. Edytowane 16 Maja 2012 przez radektadek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 http://www.morele.net/logitech-klawiatura-mysz-desktop-mk120-usb-czarna-920-002563-322724 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radektadek Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 No i wszystko gra. Dzięki za pomoc ! Trzeba coś w życiu robić i czymś się interesować, fajne jest to, że tutaj zawsze ktoś chętnie podzieli się swoją wiedzą ! Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...