Skocz do zawartości
radektadek

Duży Monitor + Komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zacznę od tego co bym chciał robić na tym komputerze

- grać w pokera

- oglądać filmy

- ew. pograć w PES2012

Bardziej zależy mi na samym monitorze, im większy tym lepszy najlepiej 24-27 cali, nie wiem czy jakoś mocno różni się 27 od 24 ? Warto wziąć 27 zamiast 24 ?

Dobrze by było gdyby można było sobie jakoś ładnie go ustawić ( przechylić w dół do tyłu itd ), żeby się nie spalił po 2 miechach.

Sam się na tym nieznam... nie wiem jaki koszt takiego monitora by był i ile bym musiał zainwestować w sam komputer, żeby bez problemu mi ten monitor działał.

Na prawdę nie musi to być jakiś kombajn do gier bo nie będę w nic grał, a filmy oglądał od czasu do czasu, jak będą w HD to super, jak nie to trudno.

Np. taka propozycja cenowa :

Na Monitor 1000zł

Na Komputer też 1000zł, ale gdyby dało radę sam komputer taniej to będzie spoko, nie musi być tam 500 GB dysku, 200 spokojnie starczy jak komputer wyjdzie taniej to mogę więcej w monitor zainwestować.

Najważniejsza rzecz to, żebym mógł otworzyć na tym monitorze 24 stoły pokerowe ( to nie ma dużych wymagać, na zwykłych laptopach daje radę tylko taki laptop ma mały monitor i ciężko się gra ).

Dzięki z góry za propozycję.

Można wklejać jakieś propozycję z sklepów komputerowych, allegro...

Pozdro

Edytowane przez radektadek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz ceneo, to wklejaj sobie nazwy:

Monitor - Dell U2412M

Fractal Design Core 1000

Zasilacz Corsair CX430 430W

Płyta główna MSI B75MA-P45

Intel Pentium G620

4GB DDR3 Good Ram

Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 500GB, SATA III

Asus DRW-24B5ST/BLK/B/AS

Jeżeli wyjdzie za dużo to możesz przyciąć na płycie, wtedy kup Gigabyte H61M-D2-B3, różni się tym, że nie ma USB 3.0 i SATA III

Jeżeli chodzi o sklepy to najprawdopodobniej najtaniej wyjdzie w www.agito.pl

Edytowane przez humanoidal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no faktycznie... dzięki !

Jak ktoś ma jeszcze jakieś uwagi to będę wdzięczny.

Dołączona grafika

A ktoś jakąś myszkę i klawiaturę by polecił ? Nie musi być jakaś super zajebista, żeby działała, do dzisiaj korzystałem z zwykłych klawiatur i myszek i nie przeszkadza mi to kompletnie.

Edytowane przez radektadek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi