Skocz do zawartości
Drake1337

Komputer do gier i obróbki video.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

tak jak w temacie, interesowałem się pozmienianiem trochę w mojej aktualnej konfiguracji, interesują mnie gry takie jak BF 3 czy Diablo 3 w rozdzielczości 1900x1080, w wysokich detalach. Do ok. 5000zł. Od czasu zakupu mojego Quada nie składałem żadnego zestawu więc trochę wypadłem z obiegu, czy to co zaprezentuję poniżej ma sens?

CPU: Intel Core i7 2700k

Mother: Asus P8-Z68 V-PRO

Cooler CPU: Noctua NH-C12P SE14

Ram: Kingston HyperX 4x4 GB Grey Edition 1600MHz CL9

Graphics: Gigabyte GTX670 2048MB 256Bit PCI-E OC.

Obudowa: Coś z Aerocoola

Zasilacz: Mój aktualny czyli jakiś Antec 650W

Dysk twardy: Samsung 500GB + SSD na system.

Oczywiście mam zamiar dokonać OC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.morele.net/inventory/info/ZcU8A/ Brałbym coś w tym stylu,oczywiście grafika przykładowa lepiej poczekać na niereferencyjną,chłodzenie noctua ma bardzo słaby współczynnik cena/wydajność.

Ogólnie dobrze kombinujesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Evgę sobie bardzo cenię, za GTXa 280 którego mam obecnie, płytę dobrałem zgodnie z ostatnim przeglądem portalu PurePC. Co do Noctuy (jak to niby do cholery odmienić) słyszałem dobre opinie, jednak jeżeli nie to chłodzenie, to jakie? Pastę planuje na wstępie wymienić na Arctic Silver. A co do procesora, są jakieś wyraźne różnice między I7 2600K a 2700K? Ogólnie komputer planuję zakupić po powrocie z zagranicy za 3 miesiące więc może i do tego czasu coś niereferencyjnego się pojawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to udanych wakacji.

MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ ! - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne

1. (słownie - jeden1111!!!!!) Jeśli masz zamiar dokonać zakupu w terminie późniejszym niż 1 tydzień od założenia wąteku wstrzymaj się z jego założeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...