Algier Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Mam zamiar w niedługim czasie kupić aparat cyfrowy za ok 2300-2800zł. zastanawiam się czy kupić nowy w sklepie czy na allegro z gwarancją euro oczywiście jak bym kupował na allegro w grę wchodzi tylko odbiór osobisty. Co doradzacie. Tylko nie piszcie mi, że sam mam sobie jechać do niemiec i przywieźć (na to nie mam ani ochoty ani czasu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Proponuje looknac na grupe newsowa pl.rec.foto.cyfrowa. Tam napewno podadza ci sprawdzonych ludzi ktozy sprowadzaja aparaty z niemiec. Ja osobiscie przymierzam sie do canona G3. Zobacz jeszcze to: http://aparaty.ua.pl/ http://www.digitalfoto.prv.pl/ http://www.fotokat.prv.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anshar Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Polecam Olympusa C-5050 Zoom. Full wypas. Natomiast co do kupowania na allegro to zdania sa podzielone, zalezy na jakiego czlowieka trafisz. Najlepiej uwazac i spytac sie jak ci radzil przedmowca na usenecie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 uwazaj na oszustow... dostaniesz piekna gwarancje, papiery, a w praniu okaze sie, ze to wszystko lipa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 uwazaj na oszustow... dostaniesz piekna gwarancje, papiery, a w praniu okaze sie, ze to wszystko lipaNo to sie kupuje od ludzi co maja duzo pozytywow, a nie od lamerow z 4 pozytywami i jakims tam negatywem :P Wszystko sie da sprawdzic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 wszystko da sie sprawdzic... tak samo da sie wszyskto podrobic pisze to co wiem... mala przestroga nie zawadzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 wszystko da sie sprawdzic... tak samo da sie wszyskto podrobic pisze to co wiem... mala przestroga nie zawadzi No, ale allegro ma swego rodzaju piecze nad czyms takim. Jak poczytasz regulamin, to bedziesz wiedzial, ze aukcja, ktora sie zakonczy - to umowa Kupna-Sprzedazy - wiec IMO jestes w prawie jakby cos ktos przekombinowal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 oki oki... nie twierdze, ze tak nie jest... tylko dlaczego tak wielu ludzi daje sie nabrac na roznego rodzaju okazjach, transkacjach itp. itd. dlaczego trudno zlapac oszukujacego, dlaczego.... itd. pierwszego posta napisalem tylko po to zeby zaznacyc, ze cos takiego moze miec miejsce. upieranie sie przy tym, ze nie moze jest moim zdaniem dziwne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandoCENT Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Jeśli chodzi o Allegro, to pewnym można być za conajmniej kilku sprzedających - polecam gościa o nicku Mailtronic z firmy Mailtronic Global Ltd. z siedzibą w Niemczech. Wysyła telefony m.in. w opcji Escrow, powyżej 500zł kurierem z dopłatą 35zł. Jeśli masz zamiar wydać aż ok 2500zł, to oferta jest bardzo dobra. Sprzedający nie ma ani jednego negatywa, a aż 508 pozytywów. Aparaty oczywiście są nowe i oryginalnie zapakowane. Radzę zapoznać się z jego ofertą. Sam mam zamiar od niego kupić, a wydaje się na Allegro najpewniejszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algier Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Jeśli chodzi o Allegro, to pewnym można być za conajmniej kilku sprzedających - polecam gościa o nicku Mailtronic z firmy Mailtronic Global Ltd. z siedzibą w Niemczech. Wysyła telefony m.in. w opcji Escrow, powyżej 500zł kurierem z dopłatą 35zł. Jeśli masz zamiar wydać aż ok 2500zł, to oferta jest bardzo dobra. Sprzedający nie ma ani jednego negatywa, a aż 508 pozytywów. Aparaty oczywiście są nowe i oryginalnie zapakowane. Radzę zapoznać się z jego ofertą. Sam mam zamiar od niego kupić, a wydaje się na Allegro najpewniejszy.wolałbym kupić od kogoś w pobliżu mojego miejsca zamieszkania, tak wydaje mi się pewniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandoCENT Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Jeśli chodzi o Allegro, to pewnym można być za conajmniej kilku sprzedających - polecam gościa o nicku Mailtronic z firmy Mailtronic Global Ltd. z siedzibą w Niemczech. Wysyła telefony m.in. w opcji Escrow, powyżej 500zł kurierem z dopłatą 35zł. Jeśli masz zamiar wydać aż ok 2500zł, to oferta jest bardzo dobra. Sprzedający nie ma ani jednego negatywa, a aż 508 pozytywów. Aparaty oczywiście są nowe i oryginalnie zapakowane. Radzę zapoznać się z jego ofertą. Sam mam zamiar od niego kupić, a wydaje się na Allegro najpewniejszy.wolałbym kupić od kogoś w pobliżu mojego miejsca zamieszkania, tak wydaje mi się pewniej.To już wszystko zależy od Ciebie. Przejrzyj jednak dokładnie aukcje np. Mailtronic'a - ostatni komentarz - "pwroblewska" 12.06 wygrala aukcje, a 17.06 juz miała sprzęt w domu! I oczywiście wystawiła pozytywa. Poczytaj trochę, a się przekonasz, że Mailtronic jest niezawodny. PS. Oczywiście nie reklamuję Mailtronica, ani nie jestem z nim spokrewniony ;) Ale mówię to, bo sam właśnie mam zamiar kupić Canon'a Ixus V3 właśnie od niego. Dokładnie przeanalizowałem jego "karierę" na Allegro więc go polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algier Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 a co z gwarancją - jakby co to aparat będziesz wysyłał do Niemiec? a jaka jest pewność, że wróci??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Ja kupowalem od Mailtronic'a mojego canona a200 bardzo dobry kontakt szybka wysylka , wszystko ladnie zapakowane w srodku fakturka z ich sklepu (w euro) z gwarancja nie pamietam jak to dokladnie bylo .. ale mysle ze jak zadasz pytanie . to na 100% szybko Ci odpowie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 wszystko da sie sprawdzic... tak samo da sie wszyskto podrobic pisze to co wiem... mala przestroga nie zawadzi No, ale allegro ma swego rodzaju piecze nad czyms takim. Jak poczytasz regulamin, to bedziesz wiedzial, ze aukcja, ktora sie zakonczy - to umowa Kupna-Sprzedazy - wiec IMO jestes w prawie jakby cos ktos przekombinowal W prawie to może będziesz ale bez kasy. Poczytaj sobie "Oszusci na Allegro" na "Oślej łączce", a jak masz użytkownika na Allegro to poczytaj komentarze o tym oszuście (oszustach): http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1093989 jest tam też kilka ciekawych uwag na temat "pieczy Allegro" nad transakcjami. Gość miał prawie 100 pozytywnych komentarzy (po miesiącu nie wiesz już za co były komentarze). Przy tak drogim zakupie najlepiej skontaktować się z ludźmi, którzy już kupowali taki sprzęt na Allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandoCENT Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Oto odpowiedź Mailtronic'a w temacie gwarancji: "Witam - W razie problemów ze sprzętem podajemy adres ( w Polsce) gdzie należy przesłać aparat i wszystko załatwiamy. pozdrawiam" Jak dla mnie, to zapewnienie jest wystarczające. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Ja sie podlacze do tego tematu w innej sprawie: 1 Potzrebuje fakture vat ale z tego co czytalem i teraz slysze od was to jst ona w Euro z Mailtronic ?? Jak to sie ma do polskiego prawa ?? :-) 2 Czy ktos wie gdzie w warszawi jest pozadny sklep w ktorym mozna kupic cyfraki tanio (Co mi zostaje poza Media MArkt i Fotot Joker) 3 Czy jesli aparat ma napisane w specyfikacji ze obsluguje np. 128 Mb Secure digital to moze tez obsluzyc 256 ?? jak to jest z tymi pamieciami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 2. Wybierz sie w niedziele na gielde fotograficzna w klubie Stodola. 3. Roznie to bywa :) czasem dziala, czasem nie, czasem trzeba zmieniac firmware. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Co takiego ?? Gielda fotograficzna ?? Kurzce na gieldzie komputrewoej hestem co tydzen i nigdy o tym nie slyszalem :-D Jeszcze sie upewanie dokladnie w budynku klubu stodola na batorego ?? Czym tam handluja (nowymi czy staraymi rzeczami ??) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Tiaa... w Stodole na Batorego :) Kupisz tam wszystko - od starego Zenita, przez lustrzanki AF, a konczac na lustrzankach cyfrowych :) Tylko teraz wakacje praktycznie wiec pewnie sprzedajacych malo. Aha.. wiekszosc z tych ludzi ktorzy tam handluja sprzedaja tez na allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Co takiego ?? Gielda fotograficzna ?? Kurzce na gieldzie komputrewoej hestem co tydzen i nigdy o tym nie slyszalem :-D Jeszcze sie upewanie dokladnie w budynku klubu stodola na batorego ?? Czym tam handluja (nowymi czy staraymi rzeczami ??) Handluja i nowymi i uzywanymi. Wjazd platny. Cyforowych aparatow jest mniejszy wybor ale to powoli bedzie sie zmieniac. Moge dac namiar na goscia od ktorego kupuje. Pozniej posle na PW jak tylko znajde wizytowke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Kumpel ostatnio kupowal w Locknitz [http://www.nycamera.de/language/poland/index.htm], ceny maja dosyc nie zle, a do tego na granicy odbierasz podatek. Sam sie przymierzam do zakupu. Tylko ze do sklepu to bym pojechal :). Co do Allegro, jesli znajdziesz bardzo wiarygodnego kontrahenta to spokojnie. Jesli jakis podejrzany nawet nie probuj :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algier Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zdecydowałem się na Mailtronic'a i aparat Canon PowerShot G3 zastanawiam się jeszcze czy nie dopłacić do Olympusa 5050 ale generalnie brak już funduszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Wez pod uwage ze potrzebujesz oprocz samego aparatu: dodatkowa karte, 2 zestawy akumulatorkow, ladowarke, futeral i moze statyw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 jak kupić aparat z USA będąc w Polsce? co z podatkiem i cłem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algier Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Wez pod uwage ze potrzebujesz oprocz samego aparatu: dodatkowa karte, 2 zestawy akumulatorkow, ladowarke, futeral i moze statyw. dlatego chyba zostanę przy G3 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Wczoraj też zakupiłem aparat na allegro od Mailtronic'a. Jak narazie wydaje się bardzo solidny szybko odpowiada na maila, zgodził się na odbiór osobisty. I nie ma wygurowanych cen. Jak narazie nie żałuje że nie kupiłem aparatu w sklepie, a zaoszczędzone pieniądze przeznacze na akumulatorki, ładowarke i kartę pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 sprawdź jeszcze w centrali krajowej producenta czy honoruja gwarancje europejskie sprzetu ... tak jest w przypadku np. Canona ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algier Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Wczoraj też zakupiłem aparat na allegro od Mailtronic'a. Jak narazie wydaje się bardzo solidny szybko odpowiada na maila, zgodził się na odbiór osobisty. I nie ma wygurowanych cen. Jak narazie nie żałuje że nie kupiłem aparatu w sklepie, a zaoszczędzone pieniądze przeznacze na akumulatorki, ładowarke i kartę pamięci. odbiór osobisty w Poznaniu rozumiem? a pieniądze przelewasz na jego konto, przez allegro czy też osobiście??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Wczoraj też zakupiłem aparat na allegro od Mailtronic'a. Jak narazie wydaje się bardzo solidny szybko odpowiada na maila, zgodził się na odbiór osobisty. I nie ma wygurowanych cen. Jak narazie nie żałuje że nie kupiłem aparatu w sklepie, a zaoszczędzone pieniądze przeznacze na akumulatorki, ładowarke i kartę pamięci. odbiór osobisty w Poznaniu rozumiem? a pieniądze przelewasz na jego konto, przez allegro czy też osobiście??? Pieniądze też osobiście. A towar odbieram w jakiejś dziurze koło Poznania bo tam akurat mieszka. Może jeszcze dzisiaj uda mi się odebrać to Ci powiem co i jak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algier Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Wczoraj też zakupiłem aparat na allegro od Mailtronic'a. Jak narazie wydaje się bardzo solidny szybko odpowiada na maila, zgodził się na odbiór osobisty. I nie ma wygurowanych cen. Jak narazie nie żałuje że nie kupiłem aparatu w sklepie, a zaoszczędzone pieniądze przeznacze na akumulatorki, ładowarke i kartę pamięci. odbiór osobisty w Poznaniu rozumiem? a pieniądze przelewasz na jego konto, przez allegro czy też osobiście??? Pieniądze też osobiście. A towar odbieram w jakiejś dziurze koło Poznania bo tam akurat mieszka. Może jeszcze dzisiaj uda mi się odebrać to Ci powiem co i jak. ok, czekam na odpowiedź bo też chcę to załatwić w podobny sposób co Ty. Czyli mówisz, że bez problemu zgodził się aby zapłacić i odebrać na miejscu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...