Saint_Maciej Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2012 Witam. Planuję w niedługiej przyszłości wymianę obudowy komputerowej i bardzo zależy mi na tym, aby była ona wyposażona w porty USB 3.0 na przednim panelu. Podoba mi się bardzo Fractal Design Core 3000 ( Core 3000 - Fractal Design ), ale obudowa ta niestety nie posiada wyżej wymienionego portu. Na stronie producenta znalazłem jednak taki oto "usb 3.0 upgrade kit", ( Fractal Design USB 3.0 Upgrade Kit for Define XL - Fractal Design ; ) dedykowany jednak modelowi Define XL. Przyglądając się zdjęciom "usb 3.0 upgrade kit'a" i obudowy Core 3000 ( Fractal Design CORE 3000 Review | techPowerUp ; Fractal Design Core 3000 Case Review | Unbiased Computer Hardware Reviews - ThinkComputers.org ) można by wysnuć przypuszczenie, że elementy te są ze sobą kompatybilne. I tu właśnie pojawia się moje pytanie. Czy któryś z Was, szanowni forumowicze, miał kiedykolwiek styczność z obudową Fractal Design Core 3000 i widział może jak wygląda seryjny moduł z czterema portami USB 2.0, albo natknął się na jakieś informacje wskazujące na możliwość wyposażenia owej obudowy w porty USB 3.0? Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie informacje. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2012 Contact us - Fractal Design napisz, na pewno odpowiedzą - tak będzie najpewniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 (edytowane) Płytka w FD Core3000: Edytowane 21 Maja 2012 przez KHOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Nie lepiej od razu zaopatrzyć się w Arc Midi Tower? ;) To większa, jeszcze solidniejsza obudowa i ma USB 3.0 w standardzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saint_Maciej Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Dzięki KHOT za zamieszczenie fotki, dostarczyła mi sporo informacji. Miałem nadzieję, że ta płytka będzie taka sama jak w modelu Define XL, ale niestety nieco się różni i z tym "upgrade kit'em" może być problem. Najlepiej chyba będzie, jeśli zrobię tak jak radzi bender83, czyli zapytam się u źródła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...