Rromo Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2012 Witajcie, czy jest w ogóle możliwe odczytanie numeru karnetu z tego zdjęcia ? Nr karnetu to ten nad głową pływaka. http://i.imgur.com/bs1Nv.jpg Na to co jest na monitorach nie zwracajcie uwagi, nie chciałem nic wycinać żeby przypadkiem nie pogorszyć jeszcze bardziej jakości zdjęcia =) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2012 No nawet zakładając, że się da, to Twoje zdjęcie ? Czemu odczytanie numeru karnetu jest takie ważne ? Sam chyba rozumiesz, że też mamy wątpliwości co do legalności w pomocy "odczytania". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2012 (edytowane) I tak tam nic nie widać. Ostatnia cyferka to 6, ale reszta jest totalnie rozmazana Edytowane 20 Maja 2012 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rromo Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2012 Oczywiście rozumie obawy. Na dowód że to zdjęcie jest moje wrzucam drugie, zrobione dosłownie minutę temu telefonem :) - http://i.imgur.com/3SJoL.jpg Nr potrzebny mi jest, ponieważ doładowałem sobie w poniedziałek karnet na 150 zł i okazało się wczoraj jak pojechałem na basen, że nie mam go w porfelu. Przeszukałem cały dom no i tez nie znalazłem.. Pani w recepcji mogę machać paragonem, ona jednak upiera się, że muszę znać numer by wyrobić nowy i przelać środki ze starego ponieważ nie jest on imienny. Cóż z tego skoro na paragonie jest dokładna data i godzina, widocznie nie może sprawdzić w historii transakcji(która, jak zakładam, musi być prowadzona) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2012 Tam są tylko cyfry? Pamiętasz może ile? Ostatnia to 6, pierwsza wygląda na 0, w środku nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2012 (edytowane) Ja bym powiedział że to będzie 0658 tak na 95%. Czcionka to najprawdopodobniej Arial. Teraz rozpiszę się jak do tego doszedłem: 1. Ustaliłem jaka to jest czcionka, brałem pod uwagę 2 najbardziej prawdopodobne czyli Times New Roman oraz Arial. 2. Przyjąłem że numer nie może zawierać liter, więc brałem pod uwagę tylko cyfry. 3. Photoshopie porównywałem charakterystyczne ciemne punkty z zdjęcia z rozmytą czcionką Arial. 4. Efekt wygląda tak po nałożeniu rozmytych cyfr 0658: Mam nadzieję że pomogłem :wink: P.S. Daj znać czy cyfry się zgadzają. Edytowane 20 Maja 2012 przez KoVol 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 CSI: PurePC :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Jestem pod wrażeniem 0o Ciekawe czy fucktycznie się udało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 (edytowane) Teraz rozpiszę się jak do tego doszedłem: 1. Ustaliłem jaka to jest czcionka, brałem pod uwagę 2 najbardziej prawdopodobne czyli Times New Roman oraz Arial. ... 4. Efekt wygląda tak po nałożeniu rozmytych cyfr 0658: 1. Zapomniałeś o najbardziej prawdopodobnej - "pismo odręczne pani z okienka". 4. 0358, 0653, 0658, 0438, 0436, 0453, 0659 et cetera... Edytowane 21 Maja 2012 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Druga cyfra to na pewno nie trzy ani nie cztery, zupełnie inny kształt. Też przychylam się do wersji 0658. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rromo Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Dopiero teraz siadłem na komputer. Tak, karnet miał tylko cyfry i były one drukowane, a ile ich było nie jestem w stanie podać =\ KoVol - mega, podjadę do recepcji później i dam znać czy to te numery, jak nie to najwyżej się spalę ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 IMO 06_8, tak mi wychodziło z wszelkich zabiegów które zastosowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rromo Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Dopiero teraz piszę bo rozwiązałem już sprawę ;) Karnety były ze szkoły, zgłosiłem to do odpowiedniej osoby by sprawdzili numery karnetów zamawianych dla szkoły, no i okazało się że w systemie dla numeru 0958 zgadza się godzina doładowania z tą z paragonu, został już zastrzeżony i zostanie odebrany tej osobie przy następnej próbie wejścia, no i będe go mógł odebrać. Tak więc numer to 0958 a nie 0658, mimo wszystko dwie ostatnie cyfry skróciły czas oczekiwania na sprawdzenie danych do 1 karnetu (szkoła miała numery 920-990) za co bardzo dziękuję ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...