Skocz do zawartości
krzysztof903

GMCH1 temperatura!

Rekomendowane odpowiedzi

Graphic - Memory Controller Hub. Most północny ze zintegrowaną grafiką.

Temperatura w sumie w normie. Dużo nie poradzisz, bo o ile dobrze pamiętam, to NB w tej płycie jest chłodzony 'blachą' :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Graphic - Memory Controller Hub. Most północny ze zintegrowaną grafiką.

Temperatura w sumie w normie. Dużo nie poradzisz, bo o ile dobrze pamiętam, to NB w tej płycie jest chłodzony 'blachą' :]

dzięki, za wyjaśnienie, ale powiedz gdybym założył radiator od wersji z GF obniżyło by to tempki?

Bo były dwa rodzaje tego modelu z integrą i dedykiem Dołączona grafika(ten po prawej)

Edytowane przez krzysztof903

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jak chcesz założyć ten radiator? Skoro tu masz grafikę w mostku a tam jako osobny chip? (czyli masz mostek + grafika jakieś 5cm dalej). :-) Podsumowując, nie, nie da niczego. Temperatury bardzo fajne. Wspomnę chociażby tutaj GF8600 grzejące się do 90-100*C :)

[edit]Nie wyświetliło mi się zdjęcie na początku

Edytowane przez Havoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jak chcesz założyć ten radiator? Skoro tu masz grafikę w mostku a tam jako osobny chip? (czyli masz mostek + grafika jakieś 5cm dalej). :-) Podsumowując, nie, nie da niczego. Temperatury bardzo fajne. Wspomnę chociażby tutaj GF8600 grzejące się do 90-100*C :)

[edit]Nie wyświetliło mi się zdjęcie na początku

ten środkowy radek to ten chipset czyli u mnie ww układ bo mam taki sam. Płyty były te same pod względem ułożenia tylko chipsetami sie różniły, a dodatkowy sie usunie albo zostawi. Ponadto byłby chłodzony aktywnie a nie tylko pasywnie (cooler mam z dwoma wylotami ;))

edit:

wywierciłem kilka otworów w klapie od ramu (dzieli ona częściowo z grafiką) i temperatura obecnie jest 55 stopni, czyli 5 stopni zbiłem ;)

Edytowane przez krzysztof903

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi