krzysztof903 Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 W evereście pokazuje taki czujnik i temperatura 60 stopni. Sprzęt Lenovo n200 (Laptop) więc: 1. co to jest te GMCH1 2. czy temperatura nie jest za wysoka i jaka jest normalna ww układu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Graphic - Memory Controller Hub. Most północny ze zintegrowaną grafiką. Temperatura w sumie w normie. Dużo nie poradzisz, bo o ile dobrze pamiętam, to NB w tej płycie jest chłodzony 'blachą' :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof903 Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 (edytowane) Graphic - Memory Controller Hub. Most północny ze zintegrowaną grafiką. Temperatura w sumie w normie. Dużo nie poradzisz, bo o ile dobrze pamiętam, to NB w tej płycie jest chłodzony 'blachą' :] dzięki, za wyjaśnienie, ale powiedz gdybym założył radiator od wersji z GF obniżyło by to tempki? Bo były dwa rodzaje tego modelu z integrą i dedykiem (ten po prawej) Edytowane 21 Maja 2012 przez krzysztof903 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 (edytowane) No i jak chcesz założyć ten radiator? Skoro tu masz grafikę w mostku a tam jako osobny chip? (czyli masz mostek + grafika jakieś 5cm dalej). :-) Podsumowując, nie, nie da niczego. Temperatury bardzo fajne. Wspomnę chociażby tutaj GF8600 grzejące się do 90-100*C :) [edit]Nie wyświetliło mi się zdjęcie na początku Edytowane 21 Maja 2012 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof903 Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 (edytowane) No i jak chcesz założyć ten radiator? Skoro tu masz grafikę w mostku a tam jako osobny chip? (czyli masz mostek + grafika jakieś 5cm dalej). :-) Podsumowując, nie, nie da niczego. Temperatury bardzo fajne. Wspomnę chociażby tutaj GF8600 grzejące się do 90-100*C :) [edit]Nie wyświetliło mi się zdjęcie na początku ten środkowy radek to ten chipset czyli u mnie ww układ bo mam taki sam. Płyty były te same pod względem ułożenia tylko chipsetami sie różniły, a dodatkowy sie usunie albo zostawi. Ponadto byłby chłodzony aktywnie a nie tylko pasywnie (cooler mam z dwoma wylotami ;)) edit: wywierciłem kilka otworów w klapie od ramu (dzieli ona częściowo z grafiką) i temperatura obecnie jest 55 stopni, czyli 5 stopni zbiłem ;) Edytowane 22 Maja 2012 przez krzysztof903 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...