R4DOS Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 W mojej szkolnej pracowni są komputery z systemem WIN XP Pro, niestety potrzebuje pomocy w jaki spoób obejść zabezpieczenia imieć pełne prawa dostęp, bo jak narazie mam tylko prawa zwykłego użytkownika bez możliwości instalacji. systemm plików NTFS, najprawdopobobniej hasła uzytkowinków są na serwerze obsługiwanym przez Win 2000 (Small Business Server) skąd stacje robocze pobieraja dane o użytkownikach. chodzi mi o sposób zalogowania się na prawach administaratora. moze jakis soft? TIA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 poszperaj po necie..... ale powiem Ci ze to nie bedzie proste to ominac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirieelejson Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 chyba sobie zartujesz... nie po to Microsoft pracowal nad zabezpieczniami do systemu by byle kto byle kiedy sie wlamal... pozostaje Ci "wylapac" haslo admina... (vide -> pierwsza lepsza ksiazeczka o zabezpieczeniach -> rozdzial o haslach i ich ochronie...) pozdrowionka i powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Pozostaje tylko zalatwic haslo uprzywilejowanego uzytkownika i bedziesz mogl robic co chcesz. Inaczej bedzie ciezko (a tym ciezej jezeli partycje sa na NTFS). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...