Baron.von.Orcus Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Witam Prosiłbym o pomoc w wyborze dysku ssd do tej juz starej płyty głównej. Mam zamiar kupic jakis mały dysk ssd (60giga) pod system i tu pytanie do forumowiczów, co opłaca sie najbardziej? Na oku mam ocz agility 3 bo jest najtańszy. Tylko czy ten dysk bedzie współgrał jako tako z ta płytką? A może powinien wybrać coś starszego np Vertexa 2 pod SATAII? Zależy mi żeby zysk z takiej przesiadki był odczuwalny oczywiście jak najmniejszym kosztem;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Odpuść sobie Vertexa 2 i nowszą acz słabszą wersję w postaci Agility i dopłać do Cruciala M4, którego z tego co widzę można dorwać za 330 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baron.von.Orcus Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 A moze cos od samsunga np seria 830? Nie jestem na bieżąco w tym temacie ale czy przypadkiem w najbliższym czasie nie powinna wyjść kolejna generacja tych dysków? Crucial M4 jest już na rynku dobry rok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloodneo Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Cruciala M4 jest najmniej zawodny (podobno) ja proponuje właśnie jego zakup :) Jakbym kupował w przyszłości to właśnie ten dysk 64gb albo 128gb zależy od ceny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Zaproponowałem M4, bo zwykle są zauważalnie tańsze od odrobinę lepszych 830. W twoim przypadku to i tak nie ma wielkiego znaczenia, bo nawet jeśli pojawią się nowe modele to wątpię by zdeklasowały poprzedni, a już na pewno nie na takim kontrolerze SATA jaki posiadasz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baron.von.Orcus Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Zdecyduje sie jednak na Samsunga po przejrzeniu ofert w internecie, okazało sie że jest nawet tańszy od cruciala. A lga 775 nie mam zamiaru trzymac w nieskończoność. Dziękuję bardzo za pomoc;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...