bpjl Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Witajcie. Czy ktoś dysponuje może poradnikiem jak narysować taką postać? Oczywiście nie musi być dokładnie taka ale chodzi o sam "styl". Symboliczny ludek mogący być malowanym w różnych pozach i zajęciach. Bardzo chętnie przejrzę jakiś tutorial. Nie istotne czy będzie to dla Photoshopa, Illustratora czy Corela. Dodam tylko ze szukałem na google i nic ciekawego nie znalazłem. Podejrzewam ze problem leży w zapytaniu. Dokładnie nie wiem co wpisać bo niby jaką ogólną nazwę mają takie "ludki"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 (edytowane) Mi to wygląda na render 3d a nie 2d. Zainteresuj się Blender, 3dsmax etc. Edytowane 23 Maja 2012 przez kaijitsu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpjl Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Mi to wygląda na render 3d a nie 2d. Oby nie bo ucząc się kolejnych programów nigdy się nie wygrzebię z tego wszystkiego co mam do zrobienia :P Ale dzięki za sugestię :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 3D. To chyba najczęściej kupowane typy grafik do ulotek - bezimienne figurki i wykresy. Jeżeli umiesz rysować, to zrób sobie takiego ludka na papierze (z jakimś pseudo cieniowaniem), potem zeskanuj i przerysuj krzywymi. Kumpel tak całą masę rysunków zrobił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpjl Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 zrób sobie takiego ludka na papierze (z jakimś pseudo cieniowaniem), potem zeskanuj i przerysuj krzywymi No i tak właśnie się to skończy chyba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 Moje osobiste gratulacje Genocide ! 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2014 Jak narysować taką łopatę? 8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2014 hahahaaa, chyba nie wyłapałeś tego o co autorowi posta chodziło... 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2015 Raczej wyłapał i pojechał po luzaku. :) 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Beszter Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2015 Tak czy inaczej nie skupiaj się jedynie na programach 2D ponieważ efektywna praca w grafice komputerowej polega na łączeniu platform. Jasne że można zrobić piękny rysunek ołówkiem ale pewne rzeczy są po prostu nieefektywnie robione jednym narzędziem zamiast trzema. Oczywiście teraz kiedy potrzebujesz zrobić takiego ludzika dla zabawy czy do czegoś na jakiś termin możesz się bawić w ścieżki w Illu ale kiedy będziesz chciał się zająć tym na poważnie to łatwiej będzie odpalić 3d maxa postawić kilka obiektów, pozaginać, puścić render i zaimportować do PS. Im szybciej zaczniesz chociaż próbować się uczyć programów, tym łatwiej będzie ci później pracować. Tym bardziej że stworzenie tego ludzika w 3ds Max jest dobrym ćwiczeniem bo jest prosty :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...