Skocz do zawartości
guliwer23

[b]ATI vs NVIDIA - help!![/b]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam mały dylemat, mam starszy komputer: athlon TB 1 GHz 256 SDRAM MSI 133A chcialbym kupic do tego sprzętu karte graficzną ale nia ma sensu wydawać pieniędzy na coś czego i tak nie wykorzystam, prosze o radę odnośnie karty graficcznej : RADEON 9100 a GF 3 Ti 200. Jedynie te karty oplaca mi się kupić, chyba że i tak sa do tego sprzętu za dobre więc prosze o rade jaką karte graficzną najlepiej dopasować do mojego kompa ( obecnie mam Radeona 32 DDR) pozdrawiam Guliwer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz uważać w radeonach na 64 bitową szynę pamięci, bo możesz się w <span style="color:red;">[ciach!]</span>o władować. Poszukaj jeszcze testów na grach a nie w 3dMarku Bo czasem przewaga dla GF jest olbrzymia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazdy chwali co swoje ale gf3 ti200 jest zrecydowanie slabszy od radeona

ti500 ma jakies szanse choc tu juz roznica cenowa jest jak dla mnie nie do przyjecia

Tak, ale to nie jest zwykły ti200 tylko gainward Ti 450.

Zwykły ti 200 na zagary 175 na 400.

Gainward Ti 450 na 200 na 450, i znakomicie się kręci na standardowym chłodzeniu i cienkim zasilaczu ma 240 na 520, jak masz dobre chodzienie i przedewszystkim zasiłke to pójdzie 250 na 540.

Tak więc radek nie wydoli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ti500 ma jakies szanse choc tu juz roznica cenowa jest jak dla mnie nie do przyjecia

Gainward Ti 450 na 200 na 450, i znakomicie się kręci na standardowym chłodzeniu i cienkim zasilaczu ma 240 na 520, jak masz dobre chodzienie i przedewszystkim zasiłke to pójdzie 250 na 540.

radek nie ma szans z moim gainwardzikiem. Miałem jakiegoś radzia 9100 i w 3dmarku uzyskałem jedynie 5800 marków. To trochę maławo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radek nie ma szans z moim gainwardzikiem. Miałem jakiegoś radzia 9100 i w 3dmarku uzyskałem jedynie 5800 marków. To trochę maławo...

:lol: podskocz do takiego herca 300/600.

Ti500 jest slabszy od R9100 poszukajcie sobie , ktos z forum robil takie testy porownawcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem. Kumpla radek miałe taktowanie 275/275 więc niewiele mniej. A zresztą-radki są marne do gier. Zamieniłem się z kumplem na karty, bo jego miała bardzo cichy wentyl ale na drugi dzień odmieniłem się. Nie dało się grać na tym radku. Cały czas w maffi jakieś litery po ekranie migotały. W RTCW czcionki w setupie działały jak światło stroboskopu. NIE, ja nie kupię takiego g******* Już wolę lekko słabszą kartę ale za to bez problemów

:lol: podskocz do takiego herca 300/600.

Ti500 jest slabszy od R9100 poszukajcie sobie , ktos z forum robil takie testy porownawcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem taki sam dylemat i wybralem gf 3 ti 200(500) i karta jest zajebista :)):):):) ladnie sie kreci i wogole zadnych problemow z grami :):)

a ja miałem na odwrót i jestem bardziej zadowolony z radka tyle że sprzęt jest troszkę mocniejszy ale myślę że czy kupi gf3Ti200 gainwarda czy 9100 128 bit i tak będzie dobrze przecież te różnice nie są takie wielkie przynajmniej moim zadaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zresztą-radki są marne do gier. Zamieniłem się z kumplem na karty, bo jego miała bardzo cichy wentyl ale na drugi dzień odmieniłem się. Nie dało się grać na tym radku. Cały czas w maffi jakieś litery po ekranie migotały. W RTCW czcionki w setupie działały jak światło stroboskopu. NIE, ja nie kupię takiego g******* Już wolę lekko słabszą kartę ale za to bez problemów

Bo pewnie po zmianie grafy nie przeinstalowales systemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taktowanie to nie wszystko Nicky...

Które w Ti i tak jest nizsze czyli wydajnosc FillRate w Radeona 9100 jest lepsza dotego wiecej jednostek shaderujacych czyli wieksza wydajnosc w Vertex Shader

co prawda jesdnostka T&L bardzije obciaza w 9100 ale roznica nie jest wielka bo ok 5%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...